placinta impletita
publicitate

Placinta impletita cu budinca de vanilie si cacao arata foarte bine si are un gust deosebit. Daca nu ai incercat-o pana acum, nu mai pierde timpul. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg faina de grau, 100 gr zahar
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte, 2 albusuri de ou
  • 2 cuburi de drojdie
  • 1 pliculet praf de copt, un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 ml lapte, 250 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 gr unt, 2 plicuri budinca cu aroma de vanilie
  • 4 linguri cacao
publicitate

In plus:

  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte

Mod de preparare:

Pregatim, mai intai, aluatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Zdrobim drojdia in 150 ml lapte fierbinte. Adaugam si 1 lingura de zahar. Amestecam si lasam drojdia sa cresca timp de aproximativ 15 minute.

Cernem faina cu praful de copt intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia si zaharul ramas. Adaugam treptat uleiul si laptele ramas. La final adaugam spuma de albusuri si framantam aluatul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si-l lasam sa creasca, intr-un loc cald, timp de aproximativ o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in 6 parti aproximativ egale. Intindem bucatile de aluat pe blatul de lucru presarat cu faina.

aluat crema budincaPregatim budinca. Punem la fiert 350 ml lapte. Adaugam zaharul. In laptele ramas, adaugam praful de budinca si amestecam pentru a nu avea cocoloase. Turnam budinca in laptele care fierbe. Amestecam si gatim o budinca groasa.

Lasam budinca sa se raceasca putin, apoi adaugam cacaoa. Adaugam apoi untul si zaharul vanilat. Amestecam bine pentru a obtine o crema neteda.

Intindem crema de budinca cu cacao peste aluat. Rulam aluatul.

aluat rulatImpletim cate doua bucati de aluat.

impletire aluatAsezam placintele impetite pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un galbenus amestecat cu lapte.

placinta impetita cu cremaBagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem placintele timp de 30-40 de minute. Pofta buna si spor la gatit!

placinta taiata

publicitate