Împărtășesc cu voi o rețetă de pâine foarte gustoasă cu verdeață și usturoi si nu doar ca este foarte apetisanta si gustoasa ci arata si foarte bine.
Aceasta este o pâine moale, parfumată, care este perfectă pentru diverse feluri de mâncare, precum și pentru sandvișuri. Rețeta este simplă și nu va fi greu să pregătiți o astfel de pâine.
Ingrediente:
- Lapte (cald) – 200 ml
- Drojdie – 5 g uscată sau 15 g proaspătă
- zahăr – 1 linguriță
- Sare – ½ linguriță
- Ulei – 40 g
- Făină – 300-330 g
Umplere:
- Crema de unt. (topit) – 40 g
- Mărar verde – 1 legatura
- Usturoi uscat – jumatate de linguriță sau 1 cățel proaspăt
- Un amestec uscat de ierburi (eu am folosit ierburi mediteraneene) – după gust
Pentru uns – 1 ou sau gălbenuș.
👉 Am folosit o tava de – 25×11,5 cm.
Preparare:
✅ Se dizolvă zahărul și drojdia în lapte cald. Am lasat amestecul sa stea 15 minute pentru ca drojdia sa se umfle bine.
✅Adăugați ulei, sare și începeți să adăugați făină puțin câte puțin. Frământați un aluat moale, dar elastic.
✅Acoperiti bolul cu un prosop sau cu folie de plastic si lasați aluatul să crească într-un loc cald, timp de o oră și jumătate.
✅ Cand aluatul este gata, topim untul. Se toaca marunt verdeata, se adauga in untul topit si tot acolo punem usturoi uscat, iar eu adaug si un amestec uscat de ierburi mediteraneene, dar asta este optional si dupa gust. Amesteca totul bine.
✅ Pregătim forma – am o formă de yena pentru chec, dimensiunea de 25×11,5 cm dar puteti folosi orice forma aveti la indemana.
✅ Acum luam aluatul, il framantam usor si il intindem intr-un strat de 3-4 mm grosime.
✅ Ungeți întregul strat cu unt topit cu verdeață.
✅ Rulați aluatul într-un rulou, strâns si prindeți marginile.
✅Tăiați painea în jumătate insa un capat lasati-l netaiat.
✅ Impletim painea in doua si lipim marginile. De asemenea, tăiem partea intreaga pe care am lăsat-o anterior, o rasucim si o lipim bine.
✅ Transferam painea intr-o forma si o lasam la crescut 20 de minute, poate 30. Acoper painea cu un prosop. Se unge cu ou si se pune la cuptor.
🕒 Se coace la 190°C pentru 25-30 de minute. Timpul exact de coacere depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Pofta buna!