Astăzi îți recomand să încerci o nouă rețetă de gogoși. Acestea vor ieși crocante la exterior, dar moi și pufoase în interior. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile următoare.
Ingrediente necesare:
- 2 căni apă caldă
- 1 linguriță drojdie uscată
- 1 lingură zahăr, un vârf de cuțit de sare
- 3 căni făină
Ingrediente pentru sirop:
- 2 căni zahăr
- 2 pahare apă
- 1 felie de lămâie
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim siropul și începem prin a pune zahărul, apa și felia de lămâie într-o oală. Punem oala pe aragaz și așteptăm să fiarbă, iar după 15 minute de fierbere oprim focul și dăm siropul deoparte.
Pentru a prepara aluatul, amestecăm apa cu drojdia uscată și zahărul într-un bol încăpător. Adăugăm făina de grâu și sarea și începem să frământăm aluatul, apoi îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la dospit, într-un loc cald, până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut suficient, îl punem într-o sticlă din plastic goală și închidem capacul. Facem o gaură mare în capac, prin care să curgă aluatul.
Turnăm ulei într-o tigaie și așteptăm să se înfierbânte. După ce s-a încins bine, începem să prăjim gogoșile. Întoarcem sticla din plastic cu capacul în jos și tăiem aluatul cu foarfecele pentru a forma gogoșile.
După ce gogoșile s-au prăjit bine pe ambele părți le punem în vasul cu sirop cald. Le putem servi imediat, pentru că sunt absolut delicioase, însă și după ce se răcesc sunt destul de bune. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!