Mama mea face cele mai bune prăjituri. Când eram mică, în fiecare weekend îmi făcea tot felul de prăjituri. Prăjitura mea preferată era cea cu mere și biscuiți. Și acum când o mănânc mă duc cu gândul la copilărie.
Ingrediente necesare:
- 1 kg mere rase, 250 gr zahăr
- 600 ml apă, 2 plicuri budincă de vanilie
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 250 gr biscuiți obișnuiți, 250 ml smântână dulce pentru frișcă
- Ciocolată rasă (pentru decor)
Mod de preparare:
Decojim merele, le dăm pe răzătoare și le punem într-o oală. Adăugăm zahărul și 200 ml de apă și gătim merele la foc mediu timp de aproximativ 15 minute. Amestecăm praful de budincă cu apa rămasă și o adăugăm în merele de pe foc. Amestecăm până obținem o budincă groasă.După ce luăm budinca de pe foc, adăugăm scorțișoara.
Punem biscuiții într-o tavă cu dimensiuni de 21 x 36 cm. Nu este necesar să înmuiem biscuiții în lapte.
Turnăm jumătate din budinca de mere peste biscuiții din tavă.Așezăm deasupra în nou strat de biscuiți și turnăm umplutura de mere.
Mai adăugăm un strat de biscuiți și lăsăm umplutura să se răcească.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste ultimul strat de biscuiți și presărăm deasupra ciocolată rasă.Punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 2-3 ore. Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider peste noapte.
A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Dacă ți-a plăcut această rețetă îți recomand să o împărtășești cu prietenii tăi. Sunt convinsă că vor dori și ei să o încerce.