
Tortul cu cremă de vanilie și frișcă are un gust foarte bun. De fiecare dată când vreau să le fac o surpriză plăcută copiilor, le pregătesc acest desert. Rețeta nu este deloc complicată. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru blat:
- 10 albușuri, 10 linguri zahăr
- 100 gr nuci măcinate, 4 linguri făină
- Puțin praf de copt
- Puțin coajă rasă de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 10 gălbenușuri, 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 lingură făină, 1 plic zahăr vanilat
- 250 gr zahăr, 700 ml lapte
- 250 gr unt
În plus:
- 20 buc biscuiți cu marshmallow și ciocolată
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă
Mod de preparare:
Folosind mixerul, batem 5 albușuri până obținem o spumă tare. Adăugăm treptat 5 linguri de zahăr și amestecăm bine, apoi adăugăm 2 linguri de făină cu puțin praf de copt și 50 gr de nuci măcinate și coajă de lămâie.Amestecăm totul cu un tel și turnăm aluatul obținut într-o tavă rotundă cu diametru de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 10-15 minute.Repetăm procedeul folosind ingredientele rămase, astfel încât să obținem două blaturi egale. Lăsăm cele două blaturi să se răcească.
Amestecăm praful de budincă cu zahărul, zahărul vanilat, făina, gălbenușurile și 200 ml de lapte. Restul de lapte îl turnăm într-o cratiță și-l punem la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim la foc mic, o budincă groasă.
Luăm apoi budinca de pe foc și o lăsăm să se răcească. Tăiem untul (la temperatura camerei) în felii și-l adăugăm în cremă.Amestecăm bine pentru a obține o cremă fină. Împărțim crema în două părți egale. Într-o parte adăugăm biscuiții sfărâmați pe care i-am separat de marshmallow.
Punem primul blat pe o tavă și-l acoperim cu crema cu biscuiți. Deasupra punem marshmallow cu ciocolată și-i acoperim cu crema simplă.
Adăugăm cel de-al doilea blat și pregătim frișca.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Îmbrăcăm tortul în frișcă și-l decorăm după propriul plac.
Lăsăm tortul la frigider peste noapte. A doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!