Hai sa pregătim o salată simplă de sfeclă roșie pentru iarnă – rezulta a fi foarte gustoasă, bogata, colorată. Rețeta conține doar sfeclă roșie și ceapă, un preparat universal grozav, o poți folosi ca dressing pentru salate, o poti manca direct din borcan sau o poti folosi pentru ciorbe – o recomand cu drag!
Ingrediente pentru 8 borcan de 500 ml:
- Sfecla rosie – 2,4 kg greutate neta
- Ceapa – 2,1 kg greutate neta
- Ulei – 300 ml
- Zahar – 300 de grame
- Otet 9% – 200 ml
- Sare – 2 linguri sau după gust
Preparare:
Spăl și sterilizez borcanele în prealabil, într-un mod care îmi este convenabil.
Sfecla si ceapa trebuie curatate de coaja. Am tăiat ceapa în jumătate si mai apoi in rondele subțiri. Sfecla trebuie să fie rasă pe răzătoarea mare sau pe cea coreeana (daca aveti).
Totul este gata, să începem. Se toarnă ulei într-o tigaie mare, se încălzește puțin dupa care adaugam ceapa si imediat sfecla rosie, sarea si zaharul si amesteca totul.
Se lasa sa fiarba, de indata ce fierbe punem capacul si se lasa sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa 15 minute se toarna otetul si se amesteca, se lasa sa fiarba inca 6-7 minute, apoi se iau borcanele si se pune sfecla, se poate adauga putin lichid și acoperim strans cu capace sterilizate. Important este sa puneti sfecla in borcane cat este fierbinte, imediat dupa ce a fiert.
Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei, si chiar o puteți mânca a doua zi sau o puneti la pastrat in camara. Pofta buna!