Acasă Desert Napolitane cu ciocolată și alune – sunt foarte gustoase și ușor de preparat

Napolitane cu ciocolată și alune – sunt foarte gustoase și ușor de preparat

0
Napolitane cu ciocolată și alune – sunt foarte gustoase și ușor de preparat

Napolitanele cu ciocolată și alune sunt ușor de făcut și au un gust foarte bun. Le fac săptămânal pentru că soțul și copiii mei le iubesc foarte mult. Îți recomand să le încerci și tu. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 200 gr alune prăjite
  • 100 gr ciocolată, 125 gr unt
  • 3 foi de napolitane

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 gr ciocolată
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

Mai întâi pornim cuptorul la 200 de grade și zdrobim alunele prăjite. Separăm albușurile de gălbenușuri, apoi batem albușurile cu 6 linguri de zahăr și amestecăm până obținem o spumă fermă și lucioasă.

Adăugăm alunele în spuma de albușuri și amestecăm. Punem o foaie de napolitană pe spatele unei tăvi mari și o acoperim cu jumătate din spuma de albușuri cu alune. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit pentru 6-7 minute. Repetăm procedura încă o dată, cu o altă foaie de napolitană.

Într-o cratiță mică, batem gălbenușurile cu zahărul rămas. Gătim gălbenușurile la bain-marie timp de aproximativ 10 minute, apoi adăugăm ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește. Luăm crema de pe foc și o transferăm într-un castron. Lăsăm crema să se răcească, dar amestecăm ocazional.

Când crema s-a mai răcit, adăugăm untul moale (la temperatura camerei) tăiat în cubulețe și amestecăm bine.

Întindem jumătate din cremă peste prima foaie de napolitană. O acoperim cu a doua foaie de napolitană peste care punem restul de cremă. Punem deasupra ultima foaie de napolitană, cu partea mai aspră în jos.

Apăsăm ușor și punem un fund de lemn peste napolitană, pentru a se presa. După aproximativ 2 ore, începem să pregătim glazura.

Topim ciocolata cu 3 linguri de ulei la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, apoi turnăm glazura obținută peste napolitană. Putem presăra deasupra alune tocate. Lăsăm glazura să se întărească, apoi tăiem napolitana și o servim. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.