caserola regala
publicitate

Caserola Regala este una dintre mancarurile mele preferate, motiv pentru care o prepar in fiecare saptamana. Sotul si copiii mei sunt si ei foarte incantati sa manance acest preparat. Reteta este explicata pas cu pas in randurile de mai jos.

Ingrediente necesare:

  • 1.5 kg cartofi fierti, decojiti
  • 500 gr carne tocata, 1 ceapa
  • 1 conserva de ciuperci (aprox. 200 gr ciuperci scurse)
  • 1 rosie, 300 gr cascaval ras, sare si piper negru macinat (dupa gust)
  • 220 ml smantana lichida pentru gatit

Mod de preparare:

publicitate

Punem carnea tocata intr-o tigaie si o prajim pana se albeste.

carne tocata prajitaAdaugam apoi sare, piper negru proaspat macinat, ceapa curatata si taiata in felii, ciupercile taiale felii si rosia taiata cubulete. Spalam bine rosia inainte de a o taia.

legume carne tocataTurnam putina apa si fierbem totul timp de 15 minute. Cat timp carnea tocata fierbe, dam cascavalul pe razatoare.

Fierbem cartofii in apa cu sare pana se inmoaie. Dupa ce au fiert suficient, ii decojim si-i taiem in felii. Adaugam feliile de cartofi peste carnea tocata.

Turnam deasupra smantana lichida si jumatate din cascavalul ras.

smantana cartofi carne tocataAmestecam usor. Punem tot amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.

Presaram deasupra restul de cascaval. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 20 de minute.

caserola carne tocata cartofiDe asemenea, putem prepara aceasta caserola in straturi. In acest caz, trebuie sa punem carnea tocata, apoi feliile de cartofi. Intre straturi putem adauga cascavalul ras.

Bucura-te de gustul delicios al acestui preparat. Sunt convinsa ca vei dori sa-l prepari mai des. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate