Acasă Desert Tort Dobos – un desert încântător cu caramel și cremă de ciocolată

Tort Dobos – un desert încântător cu caramel și cremă de ciocolată

0
Tort Dobos – un desert încântător cu caramel și cremă de ciocolată

Tortul Dobos este foarte gustos, de aceea îl prepar de fiecare dată când sărbătoresc un eveniment important. Dacă nu l-ai încercat până acum, nu mai pierde timpul. Rețeta este foarte simplă.

Ingrediente pentru blat:

  • 9 ouă, 9 linguri zahăr
  • 9 linguri făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • 8 ouă, 16 linguri zahăr
  • 200 gr ciocolată
  • 250 gr unt

Ingrediente pentru decor:

  • 2 plicuri praf de frișcă
  • 300 ml lapte rece

Ingrediente pentru caramel:

  • 200 gr zahăr
  • Unt (pentru a putea întinde caramelul)

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi 9 hârtii de copt pe care desenăm conturul tăvii de copt rotunde, cu diametru de 26 cm. Decupăm hârtiile după contur.Tort Dobos preparareFolosind mixerul, batem albușurile până obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul în gălbenușurile de ou și amestecăm bine. Adăugăm apoi făina și spuma de albușuri și amestecăm totul cu un tel.

Împrăștiem hârtiile de copt pe suprafața de lucru și adăugăm câte 4 linguri din aluatul obținut în fiecare cerc. Așezăm fiecare foaie de aluat, pe rând, pe spatele unei tăvi de copt și o coacem timp de aproximativ 5 minute la o temperatură de 180 grade.Tort Dobos coacerePunem foile de aluat coapte una peste alta și le lăsăm să se răcească.

Pentru a pregăti crema, batem ouăle cu zahărul și le gătim la bain-marie. De îndată ce le luăm de pe foc, adăugăm imediat ciocolata ruptă în bucățele și amestecăm până se topește. Transferăm crema într-un alt castron și o lăsăm să se răcească.

Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm pentru a obține o cremă fină.Tort Dobos cremaPentru a pregăti caramelul punem zahărul într-o cratiță și-l lăsăm să se topească la foc mic. Este foarte important să lucrăm rapid. De îndată ce zahărul s-a topit, îl luăm de pe foc și-l turnăm imediat peste una dintre foile de aluat.

Băgăm lama unui cuțit în unt pentru a ne fi mai ușor să întindem caramelul. Tăiem apoi blatul cu caramel în mai multe triunghiuri egale.Tort Dobos caramelSeparăm cu grijă aluatul de pe hârtiile de copt. Punem primul blat pe un platou și-l ungem cu cremă de ciocolată. Adăugăm cel de-al doilea blat, îl ungem cu cremă și continuăm până ajungem să ungem și cel de-al 8-lea blat. Dacă crema se întinde mai greu, o putem pune în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde.Tort Dobos ingredienteAmestecăm praful de frișcă cu laptele pentru a obține o frișcă fermă. Învelim întregul tort cu frișcă, apoi îl acoperim cu cremă de ciocolată. Putem decora tortul după bunul plac.Tort Dobos mod preparareAranjăm deasupra triunghiurile de caramel și punem tortul la frigider peste noapte. A doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.