Este delicios acest chec – Moale, pufos și foarte aromat – Desertul ideal în zilele mohorâte de toamnă sau de iarnă… Ziua ți se va însenina după prima felie… Rețeta este perfectă pentru a folosi bananele rămase în fructieră, care deja au început să se înnegrească… Se pregătește ușor și rapid, dar se mănâncă și mai ușor și rapid…
Ingrediente necesare:
- 250 grame făină
- 150 grame zahăr
- 250 grame unt
- 2 ouă
- 3 banane coapte
- 150 grame iaurt
- 1 praf de copt
- 2 lingurițe de bicarbonat
- 1 praf de sare
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm ingredientele uscate: făina, sarea, bicarbonatul și praful de copt.
Mixăm untul cu zahărul până la omogenizare. Adăugăm ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare.
La final, adăugăm bananele zdrobite, iaurtul și vanilia. Incorporăm amestecul de făină, mixând la viteză medie, până se omogenizează totul…
Turnăm compoziția în tăvi de chec tapetate cu hârtie pentru copt. Dăm la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 60 minute.
După ce scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească în tăvi pentru 10 minute, apoi scoatem și înlăturăm hârtia pentru copt…
Porționăm și servim după ce se răcește complet… Este savuros lângă o cană cu lapte cald!
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă aparține dnei. Margareta Cismasiu și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal…