Acasă Desert Desert cu mere – cei care iubesc merele vor aprecia acest desert

Desert cu mere – cei care iubesc merele vor aprecia acest desert

0
Desert cu mere – cei care iubesc merele vor aprecia acest desert

Îmi plac deserturile cu fructe, însă cele cu mere sunt preferatele mele. Tocmai de aceea am decis să împărtășesc cu voi una dintre rețetele mele preferate. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină de grâu, 1 plic drojdie uscată
  • 250 ml lapte cald, 3 linguri zahăr
  • 100 ml ulei, 1 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou

Ingrediente pentru umplutură:

  • 5 mere, 200 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr cu scorțișoară

În plus:

  • 1 gălbenuș de ou
  • Puțin lapte
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi, umplutura, pentru a avea timp să se răcească. Spălăm merele, le curățăm de coajă și le tăiem în cuburi. Transferăm merele într-o oală, adăugăm apă, zahăr și scorțișoară și le punem la fiert.

După ce merele încep să fiarbă, le mai lăsăm pe foc încă 10 minute, apoi le strecurăm și le lăsăm să se răcească. desert cu mere prepararePentru a pregăti aluatul, amestecăm într-un castron mare, făina și drojdia uscată. Facem o scobitură în mijloc și adăugăm laptele cald, zahărul, uleiul, sarea și gălbenușul de ou. Frământăm aluatul cu mâinile, apoi îl acoperim cu o cârpă și-l lăsăm să crească la temperatura camerei, timp de 1 oră.

După ce aluatul a crescut suficient și și-a dublat volumul, îl scoatem din castron și-l împărțim în două. Facem câte o bilă din fiecare bucată de aluat.desert cu mere aluatÎntindem o bilă de aluat într-un cerc pe care îl împărțim apoi în 4.desert cu mere preparare aluatSeparăm o parte din aluat și-i alungim capetele, astfel încât să creăm un triunghi. Tăiem triunghiul în stânga și în dreapta, de câte trei ori în fiecare parte, dar nu până la capăt.desert cu mere mod preparareAșezăm umplutura în mijloc și îndoim o parte de aluat peste ea. Îndoim apoi și a doua parte și apăsăm cu degetele pentru a lipi aluatul.desert cu mere umpluturaRepetăm procedura și cu celelalte bucăți de aluat. Punem aluatul umplut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l ungem cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte.desert cu mere ingredienteBăgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 de minute. După ce se răcește aluatul, presărăm deasupra zahăr pudră. Poftă bună și spor la gătit!desert cu mere lista ingrediente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.