publicitate

Prajitura cu visine si crema de vanilie este un desert cu un gust deosebit care se poate pregati acasa. Incearca reteta noastra si rasfa-te cu o prajitura aromata facuta chiar de tine. Cu siguranta vei fi mandra de rezultatul obtinut.

Pentru blat avem nevoie de:

  • 4 oua, 100 g de zahar
  • 150 g visine fara samburi, 115 g faina
  • 50 g unt topit, rece
  • O lingura cu cacao pudra, 1 praf de sare
  • O fiola esenta de vanilie

Pentru crema avem nevoie de:

  • 200 g frisca, 400 g crema de vanilie
  • 20 ml apa, 4 g gelatina
  • 30 g ciocolata rasa (pentru decor)
publicitate

Cum preparam prajitura cu visine si crema de vanilie:

Incepem prin a tapeta o tava de 24/23 cm cu hartie de copt si aprindem cuptorul la o temperatura de 180 grade.

Intr-un bol vom mixa ouale cu sarea, esenta de vanilie si zaharul pana se albesc si zaharul se va topi. Cand amestecul si-a triplat volumul vom turna faina treptat si amestecam folosind o lingura de lemn pana cand faina se va incopora complet. Adaugam si untul topit si amestecam pana se incorporeaza si acesta.

In tava pregatita la inceput vom turna doua treimi din compozitie. Peste compozitia ramasa in vas vom pune cacao si vom amesteca. Folosind o spatula de silicon intindem aluatul cu cacao peste cel alb fara sa le amestecam.

Din loc in loc vom pune si visinele dupa care vom baga tava in cuptor pentru 25 minute. Cand blatul este gata il punem pe un suport de prajituri si il lasam la racit.

Intre timp preparam crema de vanilie (vezi aici cum) si o lasam sa se raceasca. Preparam si frisca (aveti reteta aici) dupa care punem gelatina in apa rece timp de 10 minute pentru a se inmuia. Dupa ce s-a inmuiat punem vasul la bain marie pentru a topi gelatina.

Amestecam frisca cu crema de vanilie din care vom lua 2-3 linguri si le vom pune peste gelatina. Gelatina amestecata o turnam peste combinatia de crema de vanilie cu frisca.

In tava pe care am folosit-o pentru a coace blatul vom pune folie alimentara pe toata suprafata (pe fundul tavii si pe pereti). Asezam blatul rece in tava si turnam peste el crema de vanilie si frisca. Punem prajitura la frigider pentru 15 minute dupa care o scoatem si presaram ciocolata rasa peste crema.

Se lasa la rece pana a doua zi dupa care se poate servi.

Pofta buna!

publicitate