Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Tiramisu – Rețetă originală. Așa se face tiramisu de când lumea

Tiramisu – Rețetă originală. Așa se face tiramisu de când lumea

Tiramisu autentic – Rețeta originală de la un celebru bucătar italian

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 350 g piscoturi
  • 200 ml smantana dulce
  • 10 linguri zahar
  • 6 oua separate
  • cafea rece
  • cacao pudra
  • lichior

Cum se prepară?

  1. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul.
  2. Se mixeaza albusurile spuma, apoi se adauga mascarponele in compozitie si se omogenizeaza.
  3. Se adauga lichiorul si smantana si se omogenizeaza.
  4. Se cufunda piscoturile in cafea, apoi se aranjeaza un strat pe un platou.
  5. Se acopera cu crema pregatita cu mascarpone si cu putina cacao.
  6. Se acopera cu al doilea strat de piscoturi, apoi se repeta cu un strat de mascarpone, unul de cacao si tot asa pana la final.
  7. Se lasa tava in frigider 2-3 ore.

Vezi și… Cheesecake-ul perfect, fără efort

Cheesecake-ul perfect, fara efort si talent la bucatarie! O reteta simpla pentru doamnele si domnisoarele care se respecta si nu stau toata ziua cu sortul la cingatoare!

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 300 grame smantana (acra/fermentata)
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 225 grame faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura:

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec rapid cu lapte și fructe de pădure, super pufos și foarte rapid

Chec rapid cu lapte și fructe de pădure, super pufos și foarte rapid

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
  • 500 grame branza proaspata de vaca (branza dulce)
  • 50 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 70 grame stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
  • coaja de la 1/2 lamaie

Cum se prepară?

  1. Se bat bine ouale cu telul. Se adauga smantana si se mai bate pana se incorporeaza. Se adauga zaharul si uleiul si se bate pana zaharul nu se mai simte aproape deloc.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca energic pana se obtine un aluat omogen, care curge incet de pe tel. Se pune aluatul intr-o cana gradata (veti avea in jur de 600 ml aluat).
  3. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 24 cm. Se toarna jumatate din aluat (cca 300 ml) in tava si se niveleaza. Se bate usor tava de masa, ca sa se aseze aluatul.
  4. Se coace blatul la 190 grade Celsius, pentru 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie rumen sau perfect facut, trebuie sa fie doar inchegat astfel incat sa sustina umplutura.
  5. Cat se coace blatul, preparati umplutura: se freaca branza cu zaharul si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Se adauga ouale batute si se omogenizeaza. Se adauga stafidele scurse.
  6. Se asaza umplutura peste blatul copt (fierbinte). Se toarna restul de aluat deasupra si se niveleaza.
  7. Se mai coace prajitura, tot la 190 grade Celsius, timp de 35-40 minute (pana e usor rumena desupra).
  8. Se lasa la racit complet, apoi se taie cuburi.

Share220Pin49
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat
Rețete de Post

Chec DE POST cu Morcovi – Este un DELICIU Pufos și Foarte Aromat

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!
Ciorbe și Supe

CIORBĂ de PERIȘOARE de POST – Este delicioasă. Trebuie să o încerci!

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi
Sănătate

Remediu pentru CURĂȚAREA ARTERELOR – Ai nevoie de ghimbir, lămâie și usturoi

SOMNIFER NATURAL –  Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine
Sănătate

SOMNIFER NATURAL – Bea această BĂUTURĂ cu 1 oră ÎNAINTE de CULCARE și vei dormi mai bine

tiramisu reteta
Desert

Tiramisu – Prăjitură delicioasă, din pișcoturi. Iată cum o fac eu

bautura-detox
Sănătate

Băutura DETOX – Ne ajută să DETOXIFIEM ORGANISMUL și REDUCE greutatea corporală

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe
Rețete Delicioase

Slănină de Praga – O rețetă grozavă, pe care orice gospodină ar trebui să o știe

MASAJ la PICIOARE – Te SCAPĂ de DURERILE de SPATE! Vezi cum se face și tot ce trebuie să știi
Sănătate

MASAJ la PICIOARE – Te SCAPĂ de DURERILE de SPATE! Vezi cum se face și tot ce trebuie să știi

Caltabos cu ficat
Rețete Delicioase

Rețetă de caltaboși cu carne de pui – la fel de buni ca cei de porc

Merluciu la cuptor
Rețete Delicioase

Merluciu la cuptor, cu legume – un pește foarte gustos și fraged

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă