Prăjitură turnată cu mere și smântână – O prăjitură de casă cu adevărat excepțională – Pentru a o pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 600 ml smântână
- 6 ouă
- 400 g zahăr
- 500 g făină
- 4 mere
- 200 g stafide
- 100 g unt
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 pachețele zahăr vanilat
- pesmeți
Ingrediente pentru glazură:
- 40 g unt
- 7 linguri făină
- 6 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine.
2. Treptat, adăugăm smântâna, vanilia, untul topit și amestecăm bine. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt, pe urmă o adăugăm în compozița de ouă.
3. Amestecăm până obținem un aluat fin și omogen.
4. Curățăm merele de coajă și le tăiem în 4 bucăți egale. Stafidele le hidratăm cu apă fierbinte.
5. Tapetăm o formă de copt cu unt și pesmeți. Turnăm uniform jumătate din cantitatea de aluat. Pe deasupra, adăugăm merele și stafidele iar la final turnăm aluatul rămas.
6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 160 de grade, timp de 20 de minute.
7. Pentru glazură, amestecăm făina cu zahăr. Adăugăm untul și amestecăm până obținem o compoziție uscată și omogenă.
8. Scoatem checul din cuptor, adăugăm glazura și coacem încă 20 de minute, la aceeași temperatură.
Să o savurați cu drag – Poftă bună!
Încearcă și… Tartă pufoasă cu brânză
Pur și simplu amestecați ingredientele într-un vas și puneți la cuptor…
Ingrediente:
- 2 pahare de făină de grâu
- 1-2 pahare de zahăr
- 4 linguri de smântână
- 4 ouă
- 400 g brânză
- 100 g unt
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- un sfert de linguriță de sare
- nuci, stafide, fructe uscate (opțional)
Cum se prepară?
Amestecați ouăle cu zaărul. Amestecați bine, până când zahărul se dizolvă complet.
Adăugați smântână, brânză de vaci, untul, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Amestecați bine totul, apoi folosiți blenderul pentru a omogeniza bine compoziția.
Adăugați făina și amestecați în continuare. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe uscate, stafide sau nuci.
Turnați aluatul în forma în care coaceți, tapetată cu hârtie pentru copt. Puneți tarta în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30 minute.
Când este gata, lăsați tarta să se răcească în formă, apoi sub un prosop. Decorați cu zahăr pudră.
Poftă bună!