publicitate

Aceasta prăjitura este extrem de cremoasa cu un start generos de glazura de ciocolata. Este o prajitura ce se face foarte usor si este foarte gustoasa.

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 linguri cu varf de faina, 12 linguri de zahar
  • 8 albusuri, 150 gr de mac, 3 linguri de fulgi de cocos
  • Putina sare, 1 lingura de suc de lamaie, ½ plic de praf de copt

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 6 linguri de zahar, 3 linguri de amidon, 8 galbenusuri
  • Esenta de vanilie, 600 ml de lapte, 50 gr de unt
publicitate

Ingrediente pentru ultimul strat:

  • 200 gr de ciocolata neagra, 150 biscuiti sau piscoturi (optional)
  • 250 ml de apa, 100 gr de zahar  – pentru sirop, daca folositi biscuiti/piscoturi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui

Cum sa prepari prajitura Tosca?

  1. Incepem prin prepararea blatului – se bat albusurile spume impreuna cu putina sare si zeama de lamaie iar treptat se adauga zaharul – albusurile sunt gata cand spuma devine lucioasa si foarte ferma
  2. Se adauga praful de copt, nuca de cocos, macul si faina – se amesteca totul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt
  3. Se tine la cuptor pentru 35-40 de minute la 160 de grade

Prepararea cremei de vanilie:

  1. Se bat galbenusurile cu zaharul si mai apoi se adauga 1/3 din lapte + amidonul – laptele ramas se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba, se pune treptat peste compozitia de galbenusuri – se amesteca repede
  2. Compozitia rezultata se pune intr-o cratita si se pune la foc mic – se amesteca continuu pana se ingroasa – cand este gata se ia de pe foc si se pune esenta de vanilie si untul
  3. Totul se amesteca bine pana se topeste untul si este incorporat bine – se lasa la racit 30 de minute, acoperita cu o folie de plastic

Montarea prajiturii:

  1. Se pune blatul cu mac pe un platou – se taie in 2 – se intinde crema de vanilie pe primul blat– si se acopera cu al doilea blat
  2. Peste blat se adauga un strat de ciocolata – se topeste la microunde sau la baie de abur, impreuna cu untul
  3. Se tine la frigider minim 2 ore inainte de a o taia

Daca se folosesc biscuiti sau piscoturi pentru ultimul strat, nu se taie blatul si prajitura se monteaza astfel – blat-crema-piscoturi-ciocolata

Pofta buna!

 

publicitate