Aceasta prăjitura este extrem de cremoasa cu un start generos de glazura de ciocolata. Este o prajitura ce se face foarte usor si este foarte gustoasa.
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 linguri cu varf de faina, 12 linguri de zahar
- 8 albusuri, 150 gr de mac, 3 linguri de fulgi de cocos
- Putina sare, 1 lingura de suc de lamaie, ½ plic de praf de copt
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 6 linguri de zahar, 3 linguri de amidon, 8 galbenusuri
- Esenta de vanilie, 600 ml de lapte, 50 gr de unt
Ingrediente pentru ultimul strat:
- 200 gr de ciocolata neagra, 150 biscuiti sau piscoturi (optional)
- 250 ml de apa, 100 gr de zahar – pentru sirop, daca folositi biscuiti/piscoturi
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
Cum sa prepari prajitura Tosca?
- Incepem prin prepararea blatului – se bat albusurile spume impreuna cu putina sare si zeama de lamaie iar treptat se adauga zaharul – albusurile sunt gata cand spuma devine lucioasa si foarte ferma
- Se adauga praful de copt, nuca de cocos, macul si faina – se amesteca totul si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt
- Se tine la cuptor pentru 35-40 de minute la 160 de grade
Prepararea cremei de vanilie:
- Se bat galbenusurile cu zaharul si mai apoi se adauga 1/3 din lapte + amidonul – laptele ramas se pune la fiert iar cand incepe sa fiarba, se pune treptat peste compozitia de galbenusuri – se amesteca repede
- Compozitia rezultata se pune intr-o cratita si se pune la foc mic – se amesteca continuu pana se ingroasa – cand este gata se ia de pe foc si se pune esenta de vanilie si untul
- Totul se amesteca bine pana se topeste untul si este incorporat bine – se lasa la racit 30 de minute, acoperita cu o folie de plastic
Montarea prajiturii:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Se pune blatul cu mac pe un platou – se taie in 2 – se intinde crema de vanilie pe primul blat– si se acopera cu al doilea blat
- Peste blat se adauga un strat de ciocolata – se topeste la microunde sau la baie de abur, impreuna cu untul
- Se tine la frigider minim 2 ore inainte de a o taia
Daca se folosesc biscuiti sau piscoturi pentru ultimul strat, nu se taie blatul si prajitura se monteaza astfel – blat-crema-piscoturi-ciocolata
Pofta buna!