publicitate

Prajitura cu crema de vanilie, capsuni si frisca are un gust delicios si se prepara destul de usor. De fiecare data cand fac aceasta prajitura imi invit sora la masa. Ea este innebunita dupa deserturile cu capsuni si frisca.

Ingrediente pentru blat:

  • 8 albusuri, 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina de grau
  • 200 ml lapte fierbinte

Ingrediente pentru crema:

  • 8 galbenusuri, 8 linguri zahar
  • 5 linguri faina, 500 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 gr unt, 500 gr capsuni
  • 300 ml smantana dulce pentru frisca
publicitate

Mod de preparare:

Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam faina de grau si amestecam bine. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de 20 de minute la o temperatura de 180 grade.

Scoatem blatul din cuptor si turnam peste el laptele fierbinte pentru a se inmuia.

Pentru a prepara crema, batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina si 100 ml lapte. Amestecam bine. Laptele ramas il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba, adaugam galbenusurile si amestecam bine pana obtinem o budinca groasa.

Cat budinca este calduta, adaugam untul si amestecam pentru a se topi. Vom obtine o crema neteda.

Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o spuma ferma. Punem blatul rece pe o tava. Intindem budinca de vanilie peste blatul rece. Adaugam capsunele si le apasam usor in budinca. La final, adaugam frisca.

Punem prajitura la frigider pentru cel putin 3-4 ore. Ar fi bine sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate