
Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 linguri de făină
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
Pentru umplutură:
- 300 g smântână
- gemul preferat
Pentru sirop:
- 150 ml apă
- 50 g zahăr
Cum se prepară?
- Mai întâi de toate coacem pandispanul.
- Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
- Batem albuşurile împreună cu zahărul cu ajutorul mixerului, până obținem o spumă tare.
- Adăugăm gălbenuşurile şi continuăm să mixăm.
- Cernem făina în aluat și amestecăm.
- Aluatul este gata.
- Îl repartizăm uniform pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
- Se coace la temperatura de 180 grade, aproximativ 20 minute.
- Pandispanul este gata. Îl răsturnăm pe un prosop umed.
- Cu ajutorul prosopului formăm rulada pe care o lăsăm 15 minute să se răcească.
- Între timp pregătim umplutura.
- Amestecăm smântâna şi gemul.
- Scoatem prosopul de pe pandispan, îl tapetăm cu sirop de zahăr şi adăugăm umplutura de smântână.
- Formăm rulada.
Poftă bună!