Chec pufos si satios cu branza de vaci si stafide – eu am ales stafidele pentru ca ne plac (le inmoi cateodata in rom) insa voi le puteti inlocui cu alte fructe – afine, mere taiate cubulete, piersici, visine, zmeura, merisoare etc. Fiecare poate folosi orice ii place pentru aceasta reteta.
Branza de vaci ii ofera o consistenta placuta, usor umeda si ofera satietate dupa ce il consumati. Eu pregatesc acest chec in special pentru a fi servit dimineata, alaturi de o cana cu ceai sau cafea.
Ingrediente pentru cheesecake:
- ou – 2 buc
- stafide – 80 g
- zahăr – 100 g
- praf de copt – 1 linguriță
- zahăr vanilat – 1 linguriță
- făină – 150 g
- sare – 1 praf
- brânză de vaci – 130 g
- unt – 80 g
Mod de preparare:
Sparge ouale intr-un castron, adauga zahar clasic si vanilat si sare in ele, bate pana se dizolva complet zaharul. Topiți untul, turnați-l în amestecul de ouă și amestecați din nou.
Adăugați brânza în compozitia de ouă, amestecați până la omogenizare. Cerneți făina și praful de copt în compozitia de brânză-ouă, frământați aluatul.
Adăugați stafide în aluat, amestecați din nou ingredientele. Se unge o forma (23×11 cm) cu unt, se transfera acolo aluatul si se intinde uniform pe suprafata tavii.
Coacem checul la cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute – trebuie sa puneti checul in cuptorul preincalzit deja.
Prajitura trebuie pudrata cu zahar pudra dupa coacere. Se dovedește a fi un chec cu o preparare rapida, delicios si care poate fi pregatit chiar in fiecare zi.
Pofta buna!