publicitate

Adultii iubesc prajiturile cu rom. Daca vrei sa-ti surprinzi sotul, incearca aceasta reteta. Vei obtine o prajitura delicioasa cu nuca si rom.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua, 300 gr zahar
  • 100 ml apa, 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml rom, 250 gr faina de grau
  • 1 pliculet praf de copt, o mana de nuci macinate

Ingrediente pentru crema:

  • 4 galbenusuri, 200 gr zahar
  • 100 ml rom
  • 250 gr unt
  • Nuci macinate (pentru decor)
publicitate

Mod de preparare:

Bate ouale cu zharul pana se deschid la culoare, apoi adauga ulei, apa, rom, faina de grau, praf de copt si, la final, o mana de nuci macinate. Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Verifica cu o scobitoare daca aluatul este copt inainte de a-l scoate din cuptor. Lasa aluatul sa se raceasca, apoi taie-l in doua parti egale.

Bate galbenusurile de ou cu zaharul. Gateste galbenusurile la bain-marie pana se ingroasa. Lasa amestecul de galbenusuri sa se raceasca.

Folosind mixerul, bate untul si adauga-l in galbenusurile racite.

Pune primul blat rece pe o tava. Toarna jumatate din crema deasupra si niveleaza frumos. Adauga cel de-al doilea blat si restul de crema. Decoreaza prajitura cu nuca macinata.

Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa o lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi.

Daca vrei sa prepari un desert rapid si delicios dar esti in pana de idei, incearca aceasta reteta. Nu vei da gres. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate