Acasă Desert Caramele de casă – Deliciul perfect pentru cei mici

Caramele de casă – Deliciul perfect pentru cei mici

0
Caramele de casă – Deliciul perfect pentru cei mici

Pentru a pregăti caramele de casă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 500 g zahăr pudră
  • 500 ml frișcă (33% grăsime)
  • 120 ml de miere lichidă
  • 50 g de unt moale
  • o păstaie de vanilie

Mod de preparare:

  1. Din păstaia de vanilie se scot semințele.
  2. Într-o cratiță se toarnă frișca, se adaugă zahărul pudră, mierea, untul și semințele de vanilie și se amestecă toate
    ingredientele.
  3. Se dă cratița la foc mediu și se amestecă continuu până când untul se topește complet, iar amestecul devine omogen.
  4. După ce untul s-a topit, se încetează amestecarea compoziției și se lasă la fiert.
  5. Pentru a verifica dacă caramela este gata, se pot picura câteva picături din compoziție într-un pahar cu apă rece. Dacă se rulează cu ușurință, este elastică și nu se lipește de mâini, atunci caramela poate fi îndepărtată de pe foc.
  6. Se toarnă caramela luată de pe foc într-o tavă înaltă, tapetată cu hârtie de copt, și se lasă la răcit, la temperatura camerei, pentru aproximativ 3 ore, după care se dă la frigider.
  7. După câteva ore de stat la frigider, se scoate caramela și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, se taie sub formă de bombonele micuțe.

Dacă doriți să diversificați desertul, puteți presăra bomboanele cu zahăr pudră, făină de migdale sau chiar sare.

Să le savurați cu plăcere – Poftă bună!

Încearcă și… Prăjitură delicioasă cu aluat fraged, nuci și miere

Desert oriental tip Baklava – Prăjitură delicioasă cu aluat fraged, nuci și miere

Ingrediente:

  • 350 grame unt
  • 300 grame smântână
  • 4 ouă
  • 4 pahare făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2-3 pahare zahăr
  • 2 pahare nuci
  • 2 linguri miere

Cum se pregătește?

Pentru aluat, amestecați făina împreună cu untul până când obțineți un amestec asemănător cu fărâmiturile de pâine.

  1. Adăugați 3 gălbenușuri, smântâna și bicarbonatul de sodiu, frământați aluatul și puneți-l în frigider pentru o oră.
  2. După acest timp, scoateți aluatul din frigider și divizați-l în 8 părți egale.

Pentru umplutură, mărunțiți nucile și amestecați-le cu zahărul și cele 4 albușuri de ou…

  1. Fiecare bucată de aluat se întinde într-un blat foarte subțire, cu ajutorul sucitorului, în formă de cerc…
  2. Aranjați blatul pe o formă de copt și puneți un pic de umplutură pe deasupra. Procedați la fel cu tot aluatul și toată umplutura pregătită. Ultimul strat ar trebui să fie format din aluat.
  3. Tăiați tortul în romburi sau pătrate cu ajutorul unui cuțit ascuțit și ungeți deasupra cu un gălbenuș de ou.
  4. Coaceți timp de 40-50 minute, la temperatura de 200 grade Celsius.
  5. Amestecați mierea cu 50 grame unt topit și, cu siropul obținut, glazurați prăjitura cu 5-10 minute înainte de a fi scoasă din cuptor.
  6. Așteptați să se răcească complet, apoi scoateți din formă.
  7. Acum poate fi servită…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!