Iaurtul preparat în casă este mult mai gustos decât cel cumpărat din magazin. În plus, este și mult mai sănătos, deoarece este preparat din lapte proaspăt.
Dacă nu vrei să mai mergi la supermarket pentru a cumpăra iaurt, încearcă rețeta noastră. În rândurile de mai jos vei găsi lista cu ingrediente și modul de preparare.
Ingrediente necesare:
- 5 litri lapte crud
- 3 linguri iaurt
Mod de preparare:
Mai întâi toarnă laptele crud într-o cratiță și pune-l la fiert, pe aragaz. Din momentul în care începe să fiarbă, mai lasă-l pe foc până când începe să scadă (ar trebui să fie cu aproximativ un deget mai puțin lapte în oală). Ia oala cu lapte de pe aragaz și lasă-l la temperatura camerei aproximativ o oră.
Toarnă două polonice pline de lapte în vasul cu iaurt și amestecă bine cu un tel. Transferă amestecul de lapte și iaurt în borcane, apoi adaugă restul de lapte fiert.Acoperă borcanele cu capace, însă pune-le invers, pentru că nu va fi nevoie să le înfiletezi. Pune o pătură peste borcanele cu iaurt și lasă-le la fermentat timp de 4-8 ore.Dacă iaurtul este suficient de ferm, înseamnă că a fermentat. Pune apoi borcanele cu iaurt la frigider. După aproximativ 7-8 ore poți să desfaci un borcan de iaurt pentru a-l gusta.
Folosind această rețetă simplă vei reuși să prepari un iaurt delicios, pe care copiii tăi îl vor iubi. Ai nevoie doar de 2 ingrediente simple pentru a-ți prepara propriul iaurt. Odată ce vei încerca această rețetă, nu vei mai dori să cumperi iaurt din supermarket.