Pentru zilele de post in care este dezlegare în care ai voie să consumi pește, această rețetă este salvarea ta – Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor – O alegere gustoasă, sănătoasă și ușor de preparat…
Deși sunt pasionată de carne de pește, am o problemă cu curățarea oaselor, nu mă pricep și nu-mi place să amestec plăcerea de a mânca pește cu chinul de a curăța oasele.
De mică, mama ne pregătea macrou pentru că avea puține oase, era mai accesibil ca preț și foarte gustos. Astăzi, am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă de macrou în sos de roșii, cu siguranță vei fi mulțumit până la ultima bucățică!
Ingrediente:
- 4 bucăți de pește macrou
- 4 linguri de ulei
- o bucată de lămâie
- 4 bucăți de roșii (pulpa pasată)
- piper și sare după gust
- 150 ml apă
- o linguriță de amidon
- 2-3 fire de pătrunjel
- o bucată de ceapă roșie
Să începem prepararea acestui preparat delicios!
Cum se prepară?
Începem prin a spăla peștele, curățându-l de intestine și portionezându-l în bucăți potrivite. Apoi, felii subțiri de lămâie se vor introduce în fiecare bucătă de pește. Ceapa se va tăia mărunt și se va căli în ulei timp de 2-3 minute.
În continuare, adăugăm pulpa de roșii și lăsăm să fiarbă timp de maxim 10 minute.
Sosul obținut se va amesteca cu amidon dizolvat în apă. Adăugăm sare și piper după gust, apoi îl turnăm într-o tavă.
Așezăm bucățile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius, timp de 25-30 de minute. În final, presărăm pătrunjel mărunțit deasupra și servim cu poftă. Bon appétit!
Poftă bună!