prajitura cu morcov
publicitate

Prajitura cu morcov si caju este delicioasa si usor de preparat. Daca iti plac dulciurile, trebuie sa incerci aceasta prajitura sanatoasa si delicioasa. Nu contine lactate sau ouă, deci poate fi consumata chiar si in post.

Ingrediente pentru blat:

  • 120 gr morcovi, 120 gr zahar brun
  • ½ cana sos de mere, 90 ml ulei de rapita
  • 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara macinata, 180 gr faina integrala

Ingrediente pentru crema:

  • 150 gr caju (inmuiat in apa peste noapte)
  • ½ pahar lapte de migdale, 2 linguri zahar pudra
  • Coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri suc de lamaie
publicitate

Mod de preparare:

Curatam morcovii si-i dam pe o razatoare cu ochiuri mari. Punem într-un castron morcovul ras, zahărul brun, sosul de mere și uleiul de rapita.

Într-un alt castron amestecăm făina integrala cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scortisoara macinata. Adaugam ingredientele uscate în bolul cu morcovi, sos de mere, ulei de rapita si zahăr brun. Amestecam bine.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul timp de o ora în cuptorul preincalzit la 180 grade.

Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă aluatul este copt înainte de a-l scoate din cuptor. Lăsăm blatul sa se raceasca.

Punem caju-ul într-un blender și adăugăm laptele de migdale, zahărul pudra și sucul de lamaie. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Punem crema peste blatul rece și o intindem uniform.

Presaram deasupra coaja rasa de lamaie. Tăiem prajitura în felii și o servim împreună cu cei dragi. Pofta buna și spor la gătit!

publicitate