Ingrediente:
- 3 kg ardei
- 2-3 kg varză
- 2 morcovi
- 3-4 căței de usturoi
- 1 l apă
- 200 g zahăr
- 1 lingură sare
- 200 ml oțet
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ardeii de semințe. Varza o tăiem fidea și iar morcovul îl dăm prin răzătoare. Amestecăm totul foarte bine iar la final adăugăm sarea și usturoiul.
2. Umplem ardeii cu compoziția pregătită anterior.
3. Pentru marinadă, turnăm apa într-un vas. Adăugăm oțetul, zahărul, sarea, uleiul și amestecăm bine. Fierbem pe foc mic până la primul clocot, pe urmă turnăm marinada în vasul cu ardei umpluți.
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
4. Punem vasul la fiert, pe foc mic, timp de 12 minute. La final, repartizăm ardeii în borcane.
Poftă bună!