publicitate

Tortul egiptean este unul extrem de bun – are o crema super fina si gustoasa ce se imbina cu un strat crocant de caramel cu alune. Trebuie sa il faci pentru familia ta si sa te convingi ca este cel mai bun tort, potrivit indiferent de ocazie.

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 linguri de zahar, 6 albusuri
  • 2-3 linguri de faina 000
  • 150 gr de nuci sau alune de padure

Ingrediente necesare pentru crema:

  • 10 linguri de zahar, 10 galbenusuri, 3 linguri de faina sau amidon de porumb (linguri rase)
  • 340 ml de lapte, 2 plicuri de zahar vanilat
  • Esenta de vanilie, 170 gr de unt
publicitate

Ingrediente pentru stratul crocant:

  • 130 gr de nuci sau alune de padure (maruntite)
  • 200 ml de frisca lichida
  • 200 gr de zahar + 4 linguri de zahar caramelizat

Ingrediente pentru decor (optional)

  • Frisca batuta, alune de padure/migdale sau nuci maruntite
  • Zahar caramelizat (bucatele)

Mod de preparare al blatului:

  1. In lista de ingrediente gasiti produsele necesare pentru cele 3 blaturi insa acestea trebuie coapte separat asa ca pentru fiecare blat aveti nevoie de – 2 linguri de zahar, 2 albusuri, ½ lingura de faina, 50 gr nuci sau alune maruntite. Bineinteles, compozitia pentru cele 3 blaturi poate fi facuta odata, insa trebuie sa o impartiti in 3 parti egale
  2. Se bat albusurile spuma – treptat, se adauga zaharul si se bate din nou – treptat, se adauga faina si alunele sau nucile, maruntite
  3. Se foloseste o tava rotunda de 20 cm – se pune la cuptor pentru 25 de minute
  4. Se repeta pentru celelalte blaturi

Modul de pregatire al cremei:

  1. Intr-o cratita, se amesteca zaharul cu galbenusurile – se adauga faina sau amidonul, laptele si zaharul vanilat si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si se ingroasa
  2. Crema se da la rece iar intre timp se bate untul dupa care se adauga, treptat, peste crema – se amesteca continuu

Pregatirea cremei crocante:

  1. Se caramelizeaza zaharul – se intinde pe o hartie de copt iar cand este tare, se zdrobeste. Alunile sau nucile se dau prin robotul de bucatarie si toate acestea se incorporeaza in frisca batuta bine

Asamblarea tortului:

  • Se pune 1 blat – 1 strat de crema cu galbenusuri – un strat de crema crocanta – si se repeta procedeul
  • Trebuie sa ramana putina crema de glabenusuri ce trebuie sa o intinzi pe marginile tortului
  • Se orneaza tortul cu fulgi de migdale, zahar caramelizat, nuci sau alune, frisca sau cu ce doriti.

Pofta buna!

 

publicitate