Una dintre preferatele mele in ale blogurilor culinare este Teo Rogobete. Cred că nu exista pasionat de bucatarie care să nu știe de Teo’s Kitchen, unul dintre cele mai apreciate și vizitate bloguri din blogosfera românească.
Acest preparat este facut de mine dupa reteta lui Teo si consider ca este pacat sa rastalmacesc descriea ei, drept pentru care va redau reteta cu copy paste si cu pozele mele.
Reteta pentru aceasta caprese este mai mult decat simpla, avand doar 3 ingrediente principale: rosiile prunisoare, mozarella si frunzele proaspete de busuioc. Se poate asezona cu ulei de masline, sare si piper, iar unii bucatari folosesc chiar si otetul balsamic. Aceasta este reteta de la care am pornit cautand ceva bun pentru cina si cum trebuie sa recunosc ca suntem carnivori inraiti, am introdus in lista de ingrediente si pieptul de pui, ceapa si usturoiul si pentru o pata de culoare: pasta de ardei iuti, tare picanta! Puiul Caprese la cuptor e una dintre cele mai reusite retete cu pui, mi s-a spus de catre mancaciosi, asa ca puneti mana si-o incercati cat de repede!
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 4 rosii prunisoare, taiate felii de cca 1 cm grosime
- 150 gr mozarella, taiata felii de cca 1/2 cm grosime
- 4-5 fire de busuioc proaspat
- 4 catei de usturoi
- o ceapa mica, taiata marunt
- o lingura rasa de paste de ardei iuti
- 5 linguri de ulei de masline
- sare, piper
Preparare:
Taiem pieptul de pui in cubulete. Separat, preparam o marinata din 3 linguri de ulei de masline, ceapa, usturoiul taiat marunt, pasta de ardei iuti, sare si piper dupa gust. Punem puiul intr-o punga cu fermoar, turnam peste marinata si amestecam bine, astfel incat toate bucatile de pui sa fie bine acoperite cu marinata. Tinem puiul la frigider minim 2 ore.
Prajim apoi puiul, cu tot cu sosul in care s-a marinat, intr-o tava teflonata, fara adaos de grasime, pentru ca marinata e pe baza de ulei. Dupa ce puiul s-a rumenit, punem intr-o tava mica 2 linguri de ulei si incepem sa cladim: un strat de rosii, apoi un strat de mozarella, frunze de busuioc, 1/2 din cantitatea de carne de pui apoi inca un strat de fiecare, pana la epuizarea ingredientelor.
Este important ca ultimul strat sa fie de mozarella si busuioc, peste carne, pentru a se rumeni frumos. Dam tava la cuptor, aproximativ 30 de minute, sau pana cand e rumenita bine mozarella.
Sincera sa fiu, nu are ce sa nu va placa, e o mancare foarte aromata, secretul ei fiind ingredientele de calitate. Folositi numai busuioc proaspat pentru aceasta reteta, cel uscat nu va da mancarii aroma dorita. Ce vroiam eu sa va spun: sa nu va fie niciodata teama sa modificati o reteta, sa omiteti ingredientele care nu va plac, sa includeti ingrediente voastre favorite, sa combinati retete si sa improvizati! Nimic nu va aduce mai multa bucurie in bucatarie decat o reteta improvizata, dar care a iesit foarte bine.