Acasă Sănătate Rețetă naturală care te scapă de bacteria Helicobacter Pylori

Rețetă naturală care te scapă de bacteria Helicobacter Pylori

0
Rețetă naturală care te scapă de bacteria Helicobacter Pylori

Helicobacter pylori este bacteria care trăiește și se dezvoltă în stomac și intestine și odată contractată poate cauza apariția ulcerelor. Tratamentul pe care îl dau medicii pentru a elimina această bacterie constă într-un mix de antibiotice puternice. Iată și ce tratamente naturiste ai la îndemână:

Elimină Helicobacter pylori cu afine

Afinele sunt bogate în antioxidanți, în vitamina C și au proprietăți anti-septice. Mai mult, compușii pe care le conțin aceste fructe delicioase nu lasă bacteria Helicobacter pylori să se mai lipească de mucoasa stomacului, locul unde aceasta se dezvoltă și se înmulțește.

Cimbrul, tratament naturist împotriva bacteriei

Proprietățile anti-infecțioase ale cimbrului sunt deja cunoscute, dar se pare că acesta ar putea avea efect și împotriva infecției cu Helicobacter pylori. Extractul de cimbru este un remediu care a fost folosit încă din perioada Greciei Antice. Cimbrul poate fi consumat sub formă de ceai sau ca și condiment în mâncăruri pentru prevenția infecției cu Helicobacter. Pentru tratamentul adecvat trebuie să discuți cu un specialist.

Ghimbirul omoară bacteriile din tractul digestiv

Ghimbirul omoară bacteriile dăunătoare și reduce inflamația. Poate fi consumat sub formă de ceai pentru efecte rapide – ceaiul se face din fulgi uscați de ghimbir sau din felii subțiri din rădăcina proaspătă, pe care îi lași la infuzat în apă fierbinte. Timp de 5-10 minute.

Usturoiul luptă împotriva infecțiilor bacteriene

Usturoiul este un antibiotic natural bine cunoscut. Acesta poate opri dezvoltarea bacteriei în tractul tău digestiv și în timp poate ajuta la eliminarea acesteia din organism. Totuși, Helicobacter pylori este sensibilă la usturoi, iar mucoasa stomacului deja fiind iritată, poți avea dureri serioase de stomac.

Pulberea de turmeric, tratament naturist împotriva Helicobacter pylori

Culoarea galbenă a turmericului este dată ce curcumină, o substanță ce conține antioxidanți și care are proprietăți anti-bacteriene. Turmericul nu doar dă culoare mâncării tale, ci îți și protejează organismul de eventualele bacterii și poate fi un bun adjuvant în tratarea infecției cu Helicobacter pylori.

Înainte să alegi un tratament naturist, poartă o discuție cu un specialist, ce îți poate indica tratamentul alternativ cel mai bun pentru tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.