Ingrediente:
- 700 g căpșuni
- 700 ml apă
- 700 g zahăr
- suc de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un vas, așezăm căpșunile spălate și tăiate bucățele
2. Adăugăm zahărul, sucul de lămâie și apa.
3. Punem vasul la fiert, pe foc mic. Strecurăm compoziția obținută, pe urmă turnăm siropul obținut înapoi în vas. Îl aducem la punctul de fierbere. Reducem puțin flacăra (ea trebuie să fie mai mare decât cea moderată) și fierbem până se va îngroșa și va căpăta o textură vâscoasă (noi l-am fiert timp de 15 minute).
Dacă în timpul fierberii siropului se va forma multă spumă, adunați-o îndată!
Nu fierbeți siropul pe foc mic, deoarece astfel el se va îngroșa lent și își va modifica culoarea.
4. Repartizăm siropul în borcane.