Nici nu se răcește bine, că imediat dispare de pe masă…
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 50 g zahăr
- 100 g unt topit
- 1 ou
Pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 100 g smântână
- 150 g zahăr
- 2 linguri griș
- 130 g mac măcinat
- 2 ouă
Mod de preparare:
Batem oul, apoi adăugăm untul topit și amestecăm bine. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt. Vom obține o compoziție moale, ușor de întins.
Tapetăm cu hârtie de copt o formă cu margini detașabile și întindem compoziția uniform, să ajungă și pe marginile formei.
Punem la frigider pentru 30 minute.
Punem peste macul măcinat apă fierbinte, cât să-l acopere… Zdrobim brânza cu smântâna, adăugăm zahărul, zahărul vanilat, ouăle și amestecăm până când obținem o compoziție spumoasă, apoi adăugăm și grișul.
Împărțim în două, aproximativ două treimi (2/3) și o treime (1/3). Strecurăm macul și adăugăm în cantitatea mai mică de cremă.
Punem o lingură mare de cremă peste blatul rece (scos de la frigider), apoi punem peste această cremă o lingură de cremă cu mac, peste ea o lingură de cremă albă și tot așa, până se termină cremele…
Cu ajutorul unei scobitori, facem decorul, trăgând linii drepte, spre exterior…
Coacem la 180 grade Celsius, timp de 50 minute.
Puteți folosi mai puțin mac și/sau mai mult zahăr în blat, cum doriți… Este o prăjitură și delicioasă și aspectuoasă!
Savurați cu drag! Poftă bună!