publicitate

Sanatatea noastra depinde, in mare masura, de alimentele pe care le consumam si de modul in care traim. Din pacate, aerul pe care il respiram este din ce in ce mai poluat.

Impactul mediului asupra sanatatii

Toxinele din mediu inconjurator ne afecteaza sanatatea si contribuie la aparitia diferitelor boli. Unele dintre aceste boli se pot dezvolta treptat in organism, fara a se manifesta la exterior.

publicitate

Prin urmare, oamenii ar trebui sa-si faca adesea diferite teste, cum ar fi analizele de sange, sau controlul tensiunii arteriale, pentru a detecta la timp, acesti asa-numiti ucigasi tacuti.

Dca sunt detectati tarziu, ar putea afecta grav sanatatea, iar unele modificari ar putea fi ireversibile. De exemplu, daca nivelul ridicat de zahar din sange nu este detectat la timp, poate duce la afectarea nervilor, diabet sau chiar la orbire.

Dieta si diabetul de tip 2

Adesea, se apeleaza la injectarea insulinei pentru stabilizarea nivelului de zahar din sange. Cu toate acestea, mai exista cateva modalitati prin care se poate regla nivelul zaharului din sange.

Desigu, dieta trebuie respectata, iar alimentele dulci trebuie evitate.

Exista alimente care, conform ultimelor rezultate stiintifice, pot mentine nivelul zaharului din sange sub control, pe termen lung.

Ouale cu otet par a fi foarte eficiente. Consumul de oua cu otet este recomandat, in principal persoanelor cu diabet de tip 2, care poate fi controlat prin dieta, mai bine decat diabetul de tip 1.

Reteta de oua pentru stabilizarea zaharului din sange

Pentru a pregati aeasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Otet
  • Apa
  • 1-2 oua fierte tari

Otetul are un efect pozitiv asupra imbunatatirii sensibilitatii organismului la insulina. In plus, reduce fluctuatiile nivelului de zahar din sange.

Pe de alta parte, ouale alimenteaza organismul cu energie in mod egal pe tot parcursul zilei si astfel, echilibreaza nivelul zaharului din sange.

Mod de preparare:

Fierbe 1-2 oua pana devin tari. Apoi curata-le de coaja si fa cateva gauri in ele, cu o furculita. Pune apoi ouale intr-un castron sau intr-un pahar si toarna otet peste ele. Acopera cu un prosop de bucatarie. Lasa ouale in pahar peste noapte.

A doua zi, dimineata, scoate ouale din otet, consuma-le si bea un pahar de apa calduta. In timpul zilei, nivelul zaharului din sange se va reduce semnificativ.

Daca suferi de fluctuatii ale nivelului de zahar din sange, nu ezita sa folosesti aceasta reteta pentru a-l reduce si a-l stabiliza.

publicitate