Prăjitură cu brânză de vaci și lămâie poate fi servită în orice sezon, deoarece are un gust dulce-acrișor. Eu pregătesc acest desert în special vara deoarece este ușor răcoritor. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente pentru aluat:
- 6 gălbenușuri, 150 gr unt topit
- 50 gr nucă măcinată
- 1 plic zahăr vanilat, 260 gr făină
- 150 gr gem de zmeură, 130 gr zahăr
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 gr brânză de vaci, 150 gr zahăr
- 1 plic zahăr vanilat, 50 gr făină
- 6 albușuri, coaja rasă de la 2 lămâi
Ingrediente pentru decor:
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Mai întâi pregătim blatul și începem prin a bate gălbenușurile de ou cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm untul topit și răcit, nuca măcinată și amestecăm pentru a combina ingredientele.
Adăugăm făina și continuăm să amestecăm cu un tel sau o spatulă. Punem jumătate din aluat pe o hârtie rezistentă la grăsime și o acoperim cu o altă hârtie. Întindem aluatul la dimensiunea tăvii de copt. Eu am folosit o tavă cu dimensiuni de 21 x 26 cm pe care am uns-o cu ulei. De asemenea, am presărat puțină făină în tavă.
Transferăm aluatul în tava de copt și întindem gemul de zmeură deasupra. Începem să pregătim umplutura. Batem albușurile spumă folosind un mixer. separat, într-un alt castron, amestecăm brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie și făina. Adăugăm treptat spuma de albușuri și amestecăm ușor cu un tel.
Întindem umplutura obținută peste aluatul cu gem.Întindem și cealaltă jumătate de aluat și o transferăm în tava de copt, peste umplutură. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30-35 de minute. Lăsăm prăjitura să se răcească.
Înainte de servire presărăm zahăr pudră deasupra. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!