Rețetă pas cu pas – Prăjitură de casă la tavă (cu cremă de lapte și glazură de ciocolată) – Aveți nevoie de 8 ouă, 130g făină, 560 ml lapte, 250g unt, 250g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 6 ouă
- 3 linguri zahăr tos
- 1 praf de sare
- 100 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 2 ouă
- 30 g făină
- 220 g zahăr pudră
- 20 g zahăr vanilat
- 250 g unt moale
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 150 g ciocolată neagră
- 60 ml lapte
- 30 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Peste gălbenușuri punem zahărul și mixăm. Într-un alt vas, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Omogenizăm cele două compoziții, folosind o spatulă după care încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă de 30*40 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20-25 minute.
Pentru cremă, spargem ouăle într-un vas. Adăugăm făina și mixăm ușor. Încorporăm și laptele și punem vasul pe foc mediu. Amestecând continuu, încălzim compoziția până se îngroașă. Luăm vasul de pe foc, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Mixând continuu, încorporăm și compoziția de lapte și ouă, în mai multe tranșe. Întindem crema astfel obținută peste blat.
Pentru glazură, punem toate ingredientele necesare pe baie de aburi și amestecăm până la omogenizare. Turnăm glazura peste stratul de cremă. Dăm prăjitura la rece pentru minim 4 ore după care o porționăm cu un cuțit trecut prin apă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!