
Ingrediente:
- 240 g făină
- 100 ml smântână
- 125 g unt
Mod de preparare:
1. Turnăm făina într-un bol. Adăugăm smântâna și untul dat prin răzătoare. Amestecăm bine.
2. Amestecăm cu o lingură până când obținem un aluat sfărămicios. Formăm o bila de aluat, o acoperim cu folie alimentară și o punem la frigider pentru 30 de minute.
3. După acest interval de timp, împărțim aluatul în 4 bucăți egale pe care le întindem în 4 foi subțiri, de 1mm grosime.
4. Împărțim fiecare foaie de aluat, în 12 triunghiuri. Formăm cornulețele. Le rulăm încet, apăsând ușor pe aluat. În acest mod, cornulețele își păstrează forma.
5. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le punem la frigider pentru 15 minute. Dacă nu le punem la frigider înainte de coacere, cornulețele nu vor ieși crocante.
6. Coacem cornulețele la temperatura de 190 de grade, timp de 20 de minute, până când se rumenesc frumos.
7. La final, decorăm cu zahăr pudră.
Poftă mare!