Acesta este o rețetă pentru cei care nu vor să stea lângă aragaz, dar totuși vor să obțină chiftele gustoase și suculente. Astăzi vă voi arăta cum pregătesc orezul ca garnitură, astfel încât să fie gustos și pufos, chiar și cel mai ieftin orez după această rețetă va fi pur și simplu delicios.
Ingrediente necesare:
Pentru chiftele:
- Carne tocată – 500g
- Cartofi – 2 buc.
- Ceapă – 1 buc.
- Usturoi – 2-3 căței
- Pâine – 3 felii
- Smântână – 1-2 linguri
- Unt – 50g
- Sare – 1/2 linguriță
- Piper negru – după gust
Pentru orez:
- Orez – 200g
- Unt – 20-50g
- Sare – 1/2 linguriță
- Piper negru – după gust
- Curcuma – 1/4 linguriță
- Apă – 400ml
Metoda de preparare:
Pentru început, înmuiați 3 felii de pâine în apă și lăsați-le deoparte. Dați pe răzătoare fină 2 cartofi medii.
Mărunțiți fin 3 căței de usturoi și 1 ceapă folosind un blender.
Într-un castron, puneți 500 de grame de carne tocată, adăugați ceapa cu usturoiul, cartofii, stoarceți apa din pâine și adăugați-o la carne, framântând-o cu mâinile.
Adăugați jumătate de linguriță de sare, piper negru și amestecați bine. Acum adăugați 1-2 linguri de smântână, va face chiftelele și mai moi și suculente. Amestecați și bateți carnea tocată.
Ungeți o tavă cu ulei de floarea soarelui (sau folositi hartie de copt).
Formați chiftelele, ale mele cântăresc aproximativ 80-90 de grame fiecare și le puneți pe tava la distanță una de alta. Din această cantitate de carne tocată, obțin 11 chiftele.
Și reintroduceți chiftelele înapoi în cuptor pentru încă 15 minute. Scoateți tava din cuptor și ungeți chiftelele cu unt de pe tavă.
Separat, puneti orezul la fiert iar la final adaugati untul – amestecati foarte bine si veti obtine o bunatate.
Pofta buna!