publicitate

Aceasta reteta o stim cu totii din copilarie cand mergeam la cofetarii sa mancam o savarina. De ce sa nu fim inventivi si sa aducem savarina la noi acasa. Reteta de mai jos este pentru 12 savarine mari. Spor la prajiturit!

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 oua la temperatura camerei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

publicitate
  • 350 g apa
  • o fiola esenta rom
  • 5 linguri zahar tos

Alte ingrediente:

  • 600 ml frisca
  • zahar dupa gust

Mod de preparare aluat:

Intr-un bol vom amesteca cele 3 albusuri cu sarea pana cand acestea vor capata o consistenta omogena. Vom adauga si zaharul treptat peste acestea pana cand acestea se vor transforma intr-o bezea.

Separat vom amesteca galbenusurile cu uleiul. Le vom adauga si pe acestea peste bezea, amestecand continuu.

Vom amesteca intr-un alt bol faina cu praful de copt. Vom adauga si pe aceastea peste cealalta compozitie amestecand continuu pana cand compozitia se omogenizeaza intr-un aluat.

Separat vom pregati formele, pe care le vom unge cu ulei si vom presara putina faina peste. Vom incepe sa adaugam compozitia de aluat in ele. Aprximativ cate doua linguri mari in fiecare.

Vom preincalzi cuptorul la 180 de grade celsius si vom adauga formele in cuptor timp de 20-25 de minute.

Cand acestea se vor rumeni, le vom scoate din cuptor si le vom lasa sa se raceasca.

Mod de preparare sirop:

Vom amesteca intr-un bol apa cu zaharul pana cand acesta se va topi. Vom adauga si esenta de rom peste amestecand bine. Siropul este gata.

Mod de preparare frisca:

Vom bate bine frisca cu zaharul pana cand aceasta va capata o consistenta cremoasa.

Mod de preparare savarine:

Dupa ce savarinele s-au racit le vom scoate din forme. Vom insiropa fiecare savarina in sirop. Mie mi-a ajuns exact siropul pentru 12 savarine.

Dupa ce le-am insiropat vom taia capacul si vom adauga frisca inauntru. Acoperim inapoi cu capacul si adaugam dulceata de capsuni. Dulceata poate fi diferita (capsuni, piersici, mure, afine s.a), alegerea va apartine. Savarinele sunt gata! Pofta buna!

publicitate