Tort cu banane fraged și incredibil de gustos, se va termina imediat! Se prepara usor, ai nevoie de unele din cele mai simple ingrediente si se preteaza chiar pentru a fi servit la o masa festiva.
Bananele pot fi inlocuite cu anumite fructe din compot (piersici, ananas sau altele) sau chiar cu zmeura – puteti incerca sa inlocuiti fructele cu gem, in cazul in care nu aveti fructe in casa.
Este o reteta versatila si poate fi personalizata dupa gustul vostru sau al familiei voastre.
Ingrediente pentru blat:
- 3 ouă
- Zahăr – 90 grame
- Făină – 90 grame
- Praf de copt – 5 grame
Cremă:
- Smantana pentru frisca (30-33% grasime) – 200 ml
- Zahăr pudră – 40 grame
- Cremă de brânză (Mascarpone) – 250 de grame
- Banana – 1 bucata
Preparare:
Adăugați ouăle, zahărul într-un bol și mixati bine pana se spumeaza frumos. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu telul.
Turnam aluatul intr-o forma de 18 cm si il dam la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade – se verifica cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor.
Intr-un bol se pune crema de branza, zaharul pudra si se bate cu mixerul, turnand smantana pentru frisca in acelasi timp. Aproximativ 4 linguri din crema se pun deoparte.
Pune bananele tocate in crema și amestecă cu o spatulă. Tăiați partea de sus a blatului si scobiti interiorul uneia dintre jumatati – asa cum vedeti in poza. Blatul rezultat din scobire se faramiteaza bine.
Punem crema in „scobitura„ din blat si punem cealalta jumatate de blat deasupra. Cu crema ramasa distribuim pe toata suprafata tortului si il ornam cu firimiturile obtinute anterior. Se lasa 2-3 ore la rece dupa care se poate servi.
Pofta buna!