- Nivel de dificultate: Începători
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 30 g drojdie
- 10 ml lapte (pentru drojdie)
- 1 linguriță zahăr
- 250 g margarină
- 205 g brânză de vaci semi-degresată
- 200-300 g cașcaval ras
- 175 g smântână
- 3 gălbenușuri
- o lingură de sare
Pentru uns: 1 gălbenuș
Mod de preparare:
Activăm drojdia în lapte călduț cu zahăr.
Amestecăm bine smântâna (să nu fie rece!) cu gălbenușurile.
Întindem aluatul la o grosime de 1 cm. Presărăm două treimi (2/3) din cantitatea de cașcaval ras, rulăm strâns (ca la ruladă) și mai lăsăm la rece aproximativ 30 minute.
Întindem aluatul într-un dreptunghi de 3 cm grosime. Ungem cu gălbenuș și presărăm cașcavalul rămas.
Tăiem în pătrățele de 4*4 cm și coacem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aprox. 30 minute.
Putem tăia și cu o formă specială, dar avem grijă să nu rămână mult aluat în plus. Dacă întindem aluatul încă o dată, nu va mai fi la fel de foios…
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!