prajitura cu biscuiti cu cacao
publicitate

Prajitura cu budinca si branza de vaci este foarte usor de facut. Are un gust foarte bun, de aceea toti prietenii mei sunt innebuniti dupa acest desert. De fiecare data cand vin in vizita ma roaga sa le fac aceasta prajitura. Iti recomand sa o incerci si tu. Reteta este explicata in randurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 250 gr biscuiti cu cacao, 650 ml lapte
  • 2 plicuri budinca cu aroma de vanilie
  • 130 gr branza de vaci, 2 plicuri zahar vanilat

In plus:

  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • Zahar (dupa gust)
  • Ciocolata neagra rasa
publicitate

Mod de preparare:

Punem biscuitii cu cacao pe fundul unei tavi. Gatim budinca. Punem praful de budinca in 150 ml de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam. Gatim o budinca groasa. Lasam budinca sa se raceasca.

Amestecam branza de vaci cu zaharul vanilat. Adaugam budinca rece si amestecam bine. Turnam umplutura peste biscuitii din tava. Acoperim umplutura de branza cu un nou strat de biscuiti.

Punem smantana pentru frisca intr-un castron. Adaugam zaharul pudra si intaritorul de frisca. Amestecam bine cu mixerul pana obtinem o frisca tare. Intindem frisca uniform peste cel de-al doilea strat de biscuiti.

Decoram prajitura cu ciocolata neagra rasa. Punem prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore. De preferat ar fi sa lasam prajitura la frigider o noapte intreaga pentru ca biscuitii sa aiba suficient timp sa se inmoaie.

A doua zi, o putem taia si servi. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

publicitate