- E prima data cand incerc varianta asta de a gati cartofii si imi pare bine ca am facut-o, sunt deliciosi.
- Se taie cartofii in bucati mari, in sferturi i-am taiat eu, acum depinde si de dimensiunea cartofului. Ideea e sa fie bucatile cat de cat egale, ca sa se gateasca in acelasi timp. Eu am folosit cartofi roz.
- Se pun la fiert si se lasa pana sunt fierti cam pe jumatate, bucatile de cartofi trebuie sa ramana intregi si ferme.
- Se scot, se scurg, se pun in tava unsa cu ulei si se condimenteaza dupa preferinte, eu i-am presarat cu sare, piper si boia. Deasupra se pun cuburi de unt, cu maaaare generozitate!
- Se lasa la cuptor pana se formeaza acea crusta crocanta la suprafata, din cand in cand se mai intoc cu paleta, avand grija sa nu-i sfaramam. De preferat e sa fie serviti calzi. Am ales sa nu pun usturoi de data asta, data viitoare o s-o fac, deja mi-e pofta!
Reteta bonus: sandwich cu ton si macris
Este un sandwich sanatos si satios, cu paine integrala. Am pus branza de vaci amestecata cu castravete si ceapa tocata fin, cu putin iaurt si ulei de masline, ton, morcovi, masline si macris. Chiar bun si hranitor, perfect pentru atunci cand te grabesti sau pentru pachetelul copiilor la scoala.
Apropo de asta, copiii vostri, mai merg cu pachetel la scoala sau chestia asta a devenit o rusine pentru copii?
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă