Aceasta reteta este extrem de simpla si nu necesita foarte mult timp pentru preparare, dar rezultatul este cremos, sanatos si incredibil de gustos. Spor la treaba!
Ingrediente spuma ciocolata:
- 200 ml frisca lichida
- 60 g ciocolata neagra
- 1 foaie de gelatina
Ingrediente pentru spuma de iaurt:
- 300 g iaurt bine scurs
- 2 linguri de zahar
- 4 linguri de lapte
- 2 foi de gelatina
- 2 banane bine coapte
Ingrediente pentru toping:
- 20 g ciocolata neagra
Mod de preparare spuma de ciocolata:
Vom incepe prin inmuierea foii de gelatina in apa rece.
intr-un bol vom bate 150 ml de frisca pana cand aceasta capata o consistenta cremoasa.
Intr-o cratita vom pune restul de frisca si ciocolata, taiata bucatele. Vom adauga cratita pe foc si vom amesteca pana cand aceasta va fi incorporata. Vom lua cratita de pe aragaz si vom lasa crema la racit.
Cand crema va fi rece vom adauga in ea frisca si gelatina (bine scursa de apa).
Separat vom pregati o tava umezita cu apa peste care vom adauga compozitia de mai sus. Acum vom lasa tava la racit.
Mod de preparare spuma de iaurt:
De acesta data vom pune foaia de gelatina la inmuiat in lapte caldut.
Intr-un bol vom mixa iaurtul cu zaharul. #Peste acesta vom adauga gelatina si feliile de banana. Vom amesteca continuu pana cand textura devine omogena.
Mod de preparare prajitura:
Vom adauga spuma de iaurt peste spuma de ciocolata si o vom pune la racit in frigider timp de 3 ore.
Cand aceasta este gata, adaugam topingul de ciocolata rasa peste. Prajitura este gata! Pofta buna!