publicitate

Cheesecake-ul Izaura este un desert care iti incanta papilele gustative. Incearca aceasta reteta si pune pe masa un cheesecake deosebit cu un aspect placut si un gust delicios.

Ingrediente blat de ciocolata:

  • 320 gr faina alba
  • 200 gr unt
  • 230 gr zahar
  • 5 oua medii
  • 3 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 7 linguri apa

Ingrediente crema:

  • 1 kg crema de branza
  • 4 oua medii
  • 180 gr zahar fin
  • 100 gr unt
  • 1 pliculet budinca
publicitate

Ingrediente pentru toppingul de ciocolata:

  • jumatate de cana de frisca linchida
  • 100 gr ciocolata neagra
  • O mana de fulgi de migdale

Foloseste o tava de copt de 24 x 35 cm cu margini inalte si preincalzeste cuptorul la 160 grade. Timpul de coacere este de 65 minute.

Mod de preparare:

Incepe prin a pregati blatul de ciocolata si pune intr-o cratita 200 gr unt, 3 linguri de cacao si 230 grame de zahar. Pune cratita pe aragaz, la foc mic pana cand zaharul si untul se dizolva si se combina cu cacaua.

Crema de ciocolata poate fierbe. Se pune apoi deoparte la racit. Adauga 7 linguri de apa si 5 galbenusuri in cratita cu crema de ciocolata racita (pune albusurile intr-un bol separat). Amesteca crema cu o lingura si adauga faina alba cernuta cu 2 lingurite de praf de copt. Amesteca totul cu o spatula sau un mixer la viteza mica.

Intr-un bol separat de sticla sau metal, se bat albusurile spuma. Poti adauga si un varf de sare. Se bat albusurile cu mixerul la viteza mare. Albusurile se adauga lingura cu lingura in amestecul de cacao. Ameteca usor de fiecare data.

Tapeteaza tava cu hartie de copt si unge marginile cu unt moale. Pune aluatul de ciocolata in tava si niveleaza suprafata.

Este timpul sa pregatim crema. Pune 4 oua intr-un bol si adauga 180 grame zahar fin. Se amesteca totul cu mixerul la viteza mare timp de aproximativ 4 minute.

In timp ce mixezi, adauga untul topit in cuptorul cu microunde si racit la o temperatura de maximum 30 grade. Adauga crema de branza in acest amestec.

Amestesca totul cu mixerul la viteza mica. La final, adauga un plic de budinca de vanilie. Amesteca pana se combina toate ingredientele. Intinde crema de branza peste blatul de ciocolata.

Baga tava in cuptorul preincalzit la 160 grade. Nu schimba temperatura de coacere in timp ce cheesecake-ul este la cuptor si nu deschide usa cuptorului.

Cheesecake-ul Izaura ar trebuie sa fie gata in aproximativ 65 minute. Dupa ce s-a copt, nu trebuie sa deschizi cuptorul pentru 20 de minute. Abia dupa ce s-a scurs acest timp poti deschide usa cuptorului. Scoate blatul din cuptor.

Daca vrei sa adaugi topping de ciocolata, lasa blatul sa se raceasca complet. Pune jumatate de cana de frisca lichida intr-o cratita mica si las-o sa fiarba, apoi ia-o de pe foc. Adauga ciocolata rupta in bucatele. Amesteca bine pana cand ciocolata se topeste complet. Adauga glazura peste cheesecake-ul rece.

Poti pune deasupra fulgi de migdale. Pastreaza cheesecake-ul la frigider sau intr-un loc rece.

publicitate