Foarte multe persoane decid sa cumpere maioneza din comert pentru ca este gata preparata insa nu sunt constienti de cate ingrediente nesanatoase contine maioneza la borcan.
Asa ca, o sa va prezint reteta de maioneza pe care eu o fac acasa mereu. E foarte simpla, rapid de facut si foarte gustoasa. Stii ce pui in ea, nu are E-uri si aditivi si este foarte cremoasa.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 cana jumatate de ulei (de masline sau floarea soarelui)
- Sucul de la jumatate de lamaie
- Sare/piper
- 1 lingurita de mustar
Cum se face maioneza de casa?
In primul rand avem nevoie de un bol incapator in care punem galbenusurile de ou, sarea, mustarul, zeama de lamaie (eu am folosit oua crude insa puteti folosi si ou fiert).
Ca sa nu pierdeti mult timp, folositi mixerul – daca aveti mixer cu 2 teluri atunci puneti doar unul. Maioneza trebuie batuta in aceeasi directie asa ca ne folosim doar de un capat al mixerului.
Se bat galbenusurile si se adauga uleiul in fir subtire sau treptat, cate o cantitate mica de ulei. Se mixeaza continuu.
Veti vedea ca maioneza incepe sa devina consistenta si cremoasa. Dupa ce devine suficient de consistenta se poate adauga mai mult ulei deodata.
Sfaturi!
Oule trebuie sa fie proaspete si eventual la temperatura camerei iar bolul in care facem maioneza trebuie sa fie uscat.
Mixati maioneza continuu si in aceeasi directie, altfel veti risca sa se taie.