Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru prepararea foilor:
- 15 linguri de apa minerala sau sifon (225 ml)
- 15 linguri de faina cu varf (425 g)
- 7 linguri de ulei
- 50 g de margarina sau unt + 2 linguri de faina
Pentru prepararea umpluturii:
- 10 mere mari
- 6-8 linguri de zahar
- o ligurita scortisoara
- un plic zahar vanilat
Cum se prepară plăcinta cu mere?
Foi
Se face o coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se amesteca cele 2 linguri de faina cu margarina de la temperatura camerei. Rezulta o „ciulama” moale si usor de intins. Se pudreaza masa/planseta cu faina si se intinde din aluat o foaie cat se poate de subtire. Se intinde „ciulamaua” uniform, pe toata foaia. Se impacheteaza cu margarina spre interior. Se da la frigider minim 30 de minute.
Umplutura
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara intr-o cratita apoi se pun la foc mic sa se mai evapore zeama. Daca nu aveti timp puneti un strat de pesmet pe prima foaie in tava. Daca e prea multa zeama, exista riscul ca foaia de jos sa nu se coaca. Se unge o tava de aragaz cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Coca se imparte in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se pune prima foaie in tava, merele (calite), a doua foaie si se da la cuptor la foc mic-mediu (180 grade Celsius) cam 45 minute. Cand s-a rumenit este gata.
Vă dorim mult spor în bucătărie și să aveți multă poftă (cu siguranță vi se va face pe parcurs). Nu uitați să împărășiți cu prietenii rețeta acestui deliciu gustos.