publicitate

Pentru fiecare dintre rulade veți avea nevoie de 250-300 g de cașcaval. Tăiați-l ori dați-l pe răzătoare, sau pur și simplu puneți bucata întreagă într-o pungă… Fierbeți apă într-o cratiță, luați-o de pe foc și scufundați pachetul în ea pentru 20-30 de minute, pentru ca cașcavalul să se topească.

Întindeți cașcavalul chiar în punga în care s-a topit, apoi tăiați punga de deasupra, astfel încât să aveți o suprafață numai bună de așezat umplutura. O veți rula tot cu ajutorul bucății de pungă care a rămas sub cașcaval.

publicitate

Rotiți-i capetele ca la bomboane. Puneți-o pe o suprafață dreaptă (de exemplu o tavă) și dați-o la frigider pentru minim câteva ore sau mai bine… pentru întreaga noapte…

Ruladă cu umplutură de crabi (surimi)

Iubitorii de fructe de mare vor aprecia acest aperitiv, o combinație interesantă de gusturi picante…

Ingrediente:

  • 200 g bețișoare de crabi (surimi)
  • 3 ouă fierte
  • 100 g cașcaval topit
  • 2 căței de usturoi
  • 150 g maioneză de casă
  • Frunze de salată după gust
  • Sare și piper alb după gust

Mod de preparare:

Dați pe răzătoarea mică bețișoarele de crab și albușurile de ou. Amestecați cu usturoiul zdrobit, sare și piper.

Într-un alt vas amestecați cașcavalul topit cu gălbenușurile mărunțite bine, dacă vi se pare prea gros, adăugați puțină maioneză.

Ungeți fâșia de cașcaval cu pasta de cașcaval, așezați frunze de salată, puneți umplutura de crabi până aproape 2-3 cm de la marginea fâșiei. Rulați după metoda descrisă anterior.

Ruladă de cașcaval cu verdeață și ardei gras

Ingrediente:

  • 150 g cașcaval de consistență moale
  • 100 cașcaval de frișcă
  • Verdeață după gust
  • Ceapă verde după gust
  • 1 ardei gras
  • 3 căței de usturoi
  • Maioneză după gust
  • Sare după gust
  • Piper alb măcinat după gust

Mod de preparare:

Dați pe răzătoarea mică cașcavalul moale, amestecați cu cașcavalul de frișcă topit, usturoiul zdrobit, maioneză, sare și piper.

Tăiați ardeiul bețișoare subțiri și lungi.

Mărunțiți verdeața, recomandăm să folosiți de mai multe feluri.

Ungeți fâșia de cașcaval cu pasta de cașcaval și usturoi.

Așezați feliile de ardei, lăsând 10 cm de la marginea fâșiei.

Puneți verdeața, la fel, fără a ajunge la margine. Rulați strâns și bine, dați-o la frigider.

Ruladă cu șuncă

Carnea și cașcavalul sunt un duet de neîntrecut. Iar dacă le completați cu castraveți proaspeți și olive picante, veți avea un aperitiv ideal…

Ingrediente:

  • 300 g șuncă
  • 100 g cașcaval topit
  • Maioneză după gust
  • 2 castraveți proaspeți
  • 1 lingură pastă de hrean
  • jum. de pahar de măsline
  • Sare după gust

Mod de preparare:

Amestecați cașcavalul cu pasta de hrean, maioneza, un praf de sare. Obțineți o pastă uniformă.

Tăiați castravetele fâșii cu ajutorul curățătorului de legume.

Ungeți fâșia de cașcaval cu pasta de cașcaval și hrean

Puneți fâșiile de castraveți, fără a ajunge la margini cam 10 cm. Peste castraveți, așezați feliile de șuncă.

Puneți măslinele într-un singur rând fără a ajunge la marginile de la care veți începe a rula.

Rulați ca pe cele precedente și lăsați-o la frigider.

Serviți-o tăiată felii cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Poftă bună!

publicitate