Prăjitura umplută cu cornuri este atât de gustoasă, încât poate fi servită chiar și la ocaziile speciale. Deși arată minunat și are un gust deosebit, acest desert nu este deloc greu de pregăti. Lista cu ingrediente și modul de preparare sunt prezentate în rândurile de mai jos.
Ingrediente:
- 200 gr biscuiți simpli, 3 plicuri budincă de ciocolată
- 3 plicuri budincă de vanilie, 12 linguri zahăr, 2 litri lapte
- 10 cornuri mari (cu vanilie și ciocolată), 3-4 linguri Nutella
- 300 ml smântână dulce pentru frișcă
- Lapte (pentru înmuiat biscuiții)
Mod de preparare:
Înmuiem biscuiții în lapte și-i punem pe fundul unei tăvi cu dimensiuni de 25 x 35 cm.Într-un castron, adăugăm praful de budincă de ciocolată, 6 linguri de zahăr, 200 ml de lapte și amestecăm. Turnăm 800 ml lapte într-o cratiță și-l punem la fiert.
Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și continuăm să gătim budinca până se îngroașă. De îndată ce luăm budinca de pe foc, o turnăm peste biscuiții din tavă.Punem cornurile peste budincă și le apăsăm ușor cu degetele.
Adăugăm într-un castron budinca de vanilie, 6 linguri de zahăr și 200 ml de lapte. Punem restul de lapte la fiert, iar când începe să fiarbă adăugăm budinca și amestecăm. Gătim budinca până se îngroașă, apoi o luăm de pe foc și o turnăm peste cornurile din tavă.
După ce budinca s-a mai răcit puțin, adăugăm Nutella și lăsăm prăjitura să se răcească.
Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste prăjitură, apoi o punem la frigider și o lăsăm să se răcească.
Este de preferat să lăsăm prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!