Aperitiv spectaculos din cașcaval, cu salam, roșii și ouă
Ingrediente necesare:
4 ouă fierte
150 g salam
2 bucăți de cașcaval
1 lingură maioneză
1 cățel usturoi
1 lingură smântână
sare și mărar, după gust
Mod de preparare:
Începem prin a pune cașcavalul într-o pungă de plastic.
Legăm punga și o punem în cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, pe fiecare parte.
Scoatem punga cu cașcaval din cuptorul cu microunde, o dezlegăm și aplatizăm cu o lingură apoi cu ajutorul sucitorului modelăm un blat uniform.
Punem blatul de cașcaval la frigider pentru 30 de minute și pregătim umplutura.
Fierbem ouăle în apă, curățăm, separăm albușurile de gălbenușuri: o să avem nevoie de 4 gălbenușuri și 3 albușuri.
În boluri separate, radem gălbenușurile și albușurile.
În al treilea bol, amestecăm maioneza, usturoiul pisat, sarea și o lingură de smântână, până la omogenizare.
Împărțim amestecul obținut în două părți inegale: punem puțin mai mult în bolul cu albușuri.
Amestecăm bine și albușurile cu maioneza și gălbenușurile cu maioneza, punem deoparte.
Scoatem blatul de cașcaval din frigider, îndepărtăm cu atenție punga de plastic.
Peste blat întindem mai întâi amestecul de gălbenuș, apoi așezăm feliile subțiri de salam și roșii după care întindem și compoziția de albuș.
Ajutându-ne cu punga de plastic, rulăm rulada, apoi o punem la frigider pentru 3 ore.
După 3 ore, putem scoate rulada din frigider; o decorăm cu mărar tocat mărunt și servim.
Poftă bună!