Ficatul prăjit cu legume, foarte gustos și delicat, este un fel de mâncare cald sănătos, perfect pentru o cină bogată și savuroasă. Cu toate acestea, vom pregăti ficatul și legumele separat, dar le vom servi pe aceeași farfurie. Datorită proprietăților unice ale ficatului, felul de mâncare iese foarte suculent și satisfăcător.
Serviți felul de mâncare fierbinte, fie separat cu o felie de pâine albă, fie cu garnitura voastră preferată, piure de cartofi sau tăieței funcționează cel mai bine.
Ingrediente:
- 800 g de ficat de vită
- 500 ml de lapte
- 3 cartofi
- Sare
- Piper negru
- 1/2 linguriță de boia
- 150 ml de lapte
- 1 dovlecel
- 2 ardei grași roșii
- 150-200 g de ciuperci
- 3 linguri de făină
- 1 ceapă
Preparare:
Pregătiți ficatul de vită. Îndepărtați membrana de pe ambele părți. Tăiați ficatul în bucăți și puneți-le într-un bol adânc.
Adăugați lapte în bolul cu ficat și lăsați-l timp de 20-30 de minute. Tăiați cartofii și adăugați-i în bol.
Adăugați sare, piper negru după gust. Adăugați boia și amestecați totul bine. Încălziți uleiul într-o tigaie.
Prajiți cartofii în tigaie la foc mediu timp de 20-30 de minute. Tăiați dovlecelul în inele. Adăugați-l în tigaie. Prajiți până devine aurie pe ambele părți. Tăiați ardeiul gras roșu și adăugați-l în tigaie. Prajiți la foc mediu timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Adăugați ciupercile în tigaie. Prajiți-le până devin aurii. Așezați toate legumele pe o farfurie. Turnați laptele din ficat. Adăugați sare și piper negru după gust la ficat.
Adăugați făina la ficat. Amestecați totul bine. Prajiți ficatul în tigaie la foc mediu timp de 20 de minute, amestecând în mod constant.
Așezați ficatul pe farfuria cu legume. Tăiați ceapa în inele și presărați-o peste tot.
Poftă bună!