
Cred că toate gospodinele au încercat cel puțin o dată să facă un ștrudel. Acest desert este iubit atât de copii, cât și de adulți. Mie cel mai mult îmi place ștrudelul cu vișine și griș, pregătit după o rețetă primită de la soacra mea.
Ingrediente
- 1 pachet aluat pentru ștrudel
- 3 ouă, 230 gr zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
- 500 ml iaurt, 300 ml ulei de floare soarelui
- 240 gr griș, 500 gr vișine fără sâmburi
- 1 plic praf de copt, zahăr pudră (opțional)
Mod de preparare:
Într-un castron, batem ouăle cu zahărul. Adăugăm iaurtul, uleiul, grișul, zahărul vanilat și praful de copt și amestecăm totul cu un tel pentru a combina ingredientele.Împărțim aluatul în 3 părți egale. Vom avea nevoie de câte 3 bucăți de aluat pentru fiecare ștrudel. Întindem o parte din amestecul pregătit anterior peste prima bucată de aluat. Așezăm deasupra cea de-a doua bucată de aluat, pe care o acoperim cu o altă parte din cremă.
Adăugăm ultima bucată de aluat și un nou strat de cremă. Punem o treime din vișinele fără sâmburi peste ultima foaie de aluat cu cremă.
Rulăm ștrudelul și repetăm procedura de încă două ori pentru a obține, în final 3 strudeluri. Mai păstrăm puțină umplutură pentru final.
Punem cele 3 ștrudeluri într-o tavă și le acoperim cu umplutura rămasă.Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem ștrudelurile timp de aproximativ 40-45 de minute. După ce s-au copt le lăsăm să se răcească.
Înainte de a tăia ștrudelul, putem presăra zahăr pudră deasupra.Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!