Acasă Desert Ștrudel cu vișine și griș – o rețetă simplă primită de la soacra mea

Ștrudel cu vișine și griș – o rețetă simplă primită de la soacra mea

0
Ștrudel cu vișine și griș – o rețetă simplă primită de la soacra mea

Cred că toate gospodinele au încercat cel puțin o dată să facă un ștrudel. Acest desert este iubit atât de copii, cât și de adulți. Mie cel mai mult îmi place ștrudelul cu vișine și griș, pregătit după o rețetă primită de la soacra mea.

Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru ștrudel
  • 3 ouă, 230 gr zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat
  • 500 ml iaurt, 300 ml ulei de floare soarelui
  • 240 gr griș, 500 gr vișine fără sâmburi
  • 1 plic praf de copt, zahăr pudră (opțional)

Mod de preparare:

Într-un castron, batem ouăle cu zahărul. Adăugăm iaurtul, uleiul, grișul, zahărul vanilat și praful de copt și amestecăm totul cu un tel pentru a combina ingredientele.strudel cu visine umpluturaÎmpărțim aluatul în 3 părți egale. Vom avea nevoie de câte 3 bucăți de aluat pentru fiecare ștrudel. Întindem o parte din amestecul pregătit anterior peste prima bucată de aluat. Așezăm deasupra cea de-a doua bucată de aluat, pe care o acoperim cu o altă parte din cremă.strudel cu visine ingredienteAdăugăm ultima bucată de aluat și un nou strat de cremă. Punem o treime din vișinele fără sâmburi peste ultima foaie de aluat cu cremă.strudel cu visine mod preparareRulăm ștrudelul și repetăm procedura de încă două ori pentru a obține, în final 3 strudeluri. Mai păstrăm puțină umplutură pentru final.

Punem cele 3 ștrudeluri într-o tavă și le acoperim cu umplutura rămasă.strudel cu visine coacereBăgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem ștrudelurile timp de aproximativ 40-45 de minute. După ce s-au copt le lăsăm să se răcească.

Înainte de a tăia ștrudelul, putem presăra zahăr pudră deasupra.strudel cu visine prepararePoftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!strudel cu visine reteta simpla

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.