Chec apetisant și delicios pe bază de smântână – Chec “Zebră” de casă – Pentru a pregăti acest chec savuros, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 6 ouă
- 400 g smântână
- 200 g unt
- 400 g zahăr
- 4 linguri pudră de cacao
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- sare, vanilie
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle.
Adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o spumă tare și omogenă.
2. Adăugăm untul topit pe baie de aburi, sarea și smântâna. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Adăugăm vanilie și bicabonatul de sodiu. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.
4. Împărțim aluatul obținut în 2 părți egale. În una dintre ele, adăugăm pudra de cacao.
5. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, adăugăm 2 linguri de aluat cu vanilie. Pe deasupra, adăugăm 2 linguri de aluat cu pudră de cacao. Procedăm la fel până terminam toate ingredientele.
6. Cu ajutorul unei scobitori, facem un model. Coacem checul la temperatura de 170 de grade, timp de 45 de minute.
Încearcă și… Chec Leopard
Rețeta unui chec delicios, frumos și ușor de pregătit
O să le placă tuturor, o să vedeți… Cui nu i-ar plăcea un așa chec pufos și delicios?
Ingrediente:
- 100 grame unt (la temperatura camerei)
- 200 grame zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 grame făină
- 50 grame amidon de porumb
- 1 linguriță praf de copt
- un pic de sare
- pudră de cacao
Cum se prepară?
Pentru început, se bate bine untul împreună cu zahărul.
Se amestecă ouăle cu o furculiță, se adaugă esența de vanilie și, amestecând continuu, se adaugă treptat și untul.
Omogenizați bine.
Făina, amidonul și praful de copt se cern prin sită.
Se încorporează amestecul de făină în cel de ou cu unt și se amestecă bine aluatul.
Împărțiți aluatul în 2 părți egale.
Prima jumătate se lasă deoparte pentru moment, iar cealaltă jumătate se împarte la rândul ei în alte două părți, una mai mare, alta mai mică… În partea mai mare se adaugă 2 linguri de pudră de cacao cernută, iar în cea mai mică un sfert de lingură de cacao și o jumătate de lingură de făină. Amestecați bine…
Se pregătește o formă pentru copt, tapetată cu hârtie pentru copt și unsă cu puțin unt…
Aranjați aluatul în forma de copt în cercuri, alternând culorile.
Coaceți checul timp de 40 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Dacă v-a plăcut această rețetă, trimiteți-o și prietenilor. Mulțumim!