Prăjitura cu aluat foietaj, frișcă și migdale este una dintre preferatele mele. Iubesc această prăjitură pentru că este ușor de preparat și are un gust deosebit. În plus, are un aspect plăcut.
Ingrediente necesare:
- 250 gr aluat foietaj
- 1 ou, 60 gr zahăr
- 200 ml lapte, 20 gr făină de grâu
- 1 plic zahăr vanilat, 200 ml smântână dulce pentru frișcă
- 100 gr fulgi migdale
Mod de preparare:
Pentru a prepara crema punem oul și zahărul într-o cratiță. Amestecăm bine ingredientele, adăugăm făina, zahărul vanilat și 200 ml de lapte. Amestecăm cu un tel și punem cratița pe aragaz pentru a lăsa ingredientele să fiarbă.
În cele din urmă, adăugăm untul tăiat în felii și amestecăm până se topește. Transferăm crema obținută într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Între timp, presărăm făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul foietaj dezghețat. Tebuie să obținem o foaie de aluat cu dimensiuni de 30 x 32 cm. Tăiem aluatul în 14 benzi egale.Tapetăm o tavă mare de copt cu hârtie de copt și punem fâșiile de aluat în tavă. Coacem aluatul timp de aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Dacă nu încap toate fâșiile de aluat în tavă, le putem coace pe rând. Lăsăm benzile de aluat să se răcească.
Batem smântâna dulce cu mixerul și o adăugăm în crema rece. Amestecăm bine cu mixerul pentru a combina ingredientele.Întindem puțină cremă pe o hârtie impermeabilă și așezăm deasupra 5 benzi de aluat. Acoperim aluatul cu un strat subțire de cremă. Adăugăm alte 5 fâșii de aluat și un alt strat de cremă. La final, punem ultimele fâșii de aluat foietaj și acoperim toată prăjitura cu cremă.
Înfășurăm prăjitura într-o hârtie impermeabilă și o punem la frigider peste noapte. A doua zi, îndepărtăm hârtia și punem prăjitura în tavă. Lipim fulgi de migdale prăjiți pe toată prăjitura. Avem grijă să nu ardem fulgii de migdale când îi prăjim. Poftă bună și spor la gătit!